Ricard Faura, signant de la denúncia a Bartomeu pel ‘Barçagate’: “Ens estem perdent alguna cosa”

La investigació del Barçagate avança molt lentament, però està preparada per superar la fase de recollida d’informació. Després de molts mesos i quatre pròrrogues del secret de sumari, el Barça ja ha enviat als Mossos d’Esquadra tota la documentació necessària. Així li consta, si més no, a Ricard Faura, un dels vuit socis signants de la denúncia a la junta directiva de Josep Maria Bartomeu per presumpte delicte d’administració deslleial i/o corrupció entre particulars que va iniciar el procés. En declaracions a El Món, el membre de Dignitat Blaugrana ha lamentat que tot plegat s’hagi allargat tant fins al punt que l’aixecament del secret de sumari pugui coincidir de ple amb les eleccions a la presidència del Barça i, fins i tot, arribar-les a condicionar.

“Sembla que, la setmana passada, el Barça va entregar tota la documentació. Ha tardat quatre mesos a enviar un gruix d’informes considerable, cosa que no té justificació. Si a mi el jutge em demana una informació, no em donarà tant de temps segur. I menys el Jutjat núm. 13. També ens arriba que ara hi ha molta feina d’investigació per part dels Mossos d’Esquadra, però nosaltres no tenim més notificació que les pròrrogues que cada mes s’han anat produint”, ha començat valorant. “Estem expectants perquè això es desencalli d’alguna forma. Aquest endarreriment provocarà, malauradament, que el secret de sumari s’aixequi just abans o durant de la campanya electoral, cosa que tampoc és el que ens interessava. No volem que això influeixi els socis a l’hora de votar, creiem que és un procés prou seriós perquè tingui un recorregut concret i propi”, ha afegit.

Faura, d’altra banda, no ha fet una distinció entre la directiva de Bartomeu i la junta gestora a l’hora de facilitar la informació del Barçagate: “Els darrers documents sí que els ha entregat la comissió gestora, però ho ha fet a través dels serveis jurídics de l’entitat, que són els mateixos que abans. Per tant, en principi aquesta qüestió no hauria d’influir”. Sigui com sigui, “quatre mesos de pròrroga per entregar una documentació que es va demanar el primer dia demostra que no s’ha tingut massa pressa”. Entre això i que la de Carles Tusquets s’ha convertit en la gestora del Barça més longeva del segle XXI, el primer soci signant de la denúncia a l’expresident creu que “ens estem perdent alguna cosa”. “Si hi ha motius que desconeixem i no entenem per allargar el procés electoral, estaria bé que algun ens els expliqués, que algú de la comissió gestora justifiqués per què estan esgotant tots els terminis. Això, que perjudica i molt els interessos del club, no ha passat. És poc creïble, tot plegat. L’ideal seria que ja hi hagués un nou president intentant redreçar el rumb en tots els àmbits, i més tenint en compte que la junta gestora està negociant amb jugadors i patrocinadors. En tota negociació és molt important tenir credibilitat. I la comissió no la té, ja que té una data de caducitat que tothom sap”, ha argumentat.

“Darrere de tot això hi ha alguna cosa”

En la mateixa línia, Ricard Faura ha criticat la “falta de transparència” de Tusquets en l’acomiadament de Jaume Masferrer, mà dreta de Bartomeu i l’assenyalat com a responsable del Barçagate. “Ens va sobtar una mica, ja que tampoc coneixem les circumstàncies ni com ho han fet. Si aquesta persona està pendent d’investigació per uns fets determinats, acomiadar-lo potser no era la millor solució. L’únic que sabem és que ha deixat de pertànyer al club, però desconeixem si ha rebut alguna indemnització i quines han estat les raons de la seva destitució. Ens sobta que a la gestora li manqui la transparència que ja li demanàvem a l’anterior directiva”, ha valorat.

El també portaveu de Més que una Moció, la plataforma que va impulsar un vot de censura històric al Camp Nou, ha assenyalat que “per desgràcia, el temps ens està donant la raó”. “Una denúncia que d’alguna manera volia posar en alerta que el que s’estava dient era veritat ha provocat que encara s’estiguin investigant coses. Tot plegat ens fa sospitar que darrere de tot això hi ha alguna cosa”, ha argumentat. “Ens vam pensar molt aquesta acció legal. Posar una denúncia que impliqui el club que estimes no és fàcil ni li agrada a ningú. Crèiem, però, que era una obligació investigar si hi havia alguna cosa que s’estava fent malament. Els responsables del club tenen l’obligació de vetllar pels interessos de l’entitat”, ha sentenciat.Més notícies

Quarta pròrroga del secret de sumari del ‘Barçagate’

El Barça encara no ha fet arribar la documentació necessària per finalitzar la investigació

Suárez torna a carregar contra les formes del Barça

El davanter uruguaià torna a dir que la directiva de Bartomeu no va portar-se bé amb ell

Nou comentari