Món Esport
Donar continuïtat a les bones sensacions en el retorn del futbol al Camp Nou
  • CA

La nova normalitat no concedeix descansos. 72 hores després de posar punt final a més de tres mesos sense competir, el Barça continua el seu camí a la Lliga amb el primer partit postconfinament al Camp Nou. Diumenge va fer una sessió de recuperació després del triomf convincent a Mallorca, l’endemà va dur a terme un entrenament previ a la visita del penúltim classificat, el Leganés, i aquest dimarts l’estadi blaugrana, sense públic a les grades, tornarà a respirar futbol després de molt de temps (22.00 hores/Movistar LaLiga). El calendari és frenètic. No hi ha marge per pensar en una altra cosa que no sigui el present. El coronavirus no ha guanyat la partida a la Lliga Santander, però l’ha condicionat moltíssim.

Sobre el paper, el Leganés és un rival assequible perquè els de Quique Setién puguin donar continuïtat a les bones sensacions ofertes a les Illes Balears, ja que encara no sap què vol dir guanyar al Camp Nou: ha perdut els quatre duels que hi ha jugat. El compromís a Son Moix no va ser perfecte, però sí que va millorar força la versió que els culers van exhibir en els darrers enfrontaments previs a l’aturada. En diversos trams del partit es van poder veure qüestions tàctiques molt positives i l’actitud va ser l’adequada durant els 90 minuts. Sempre hi ha coses a perfeccionar, només faltaria, però la realitat és que totes aquestes setmanes de desconnexió física i mental han anat bé als futbolistes blaugrana.

Leo Messi, amb dues assistències i un gol davant el Mallorca, va deixar ben clar que els problemes físics que va patir abans del retorn a la competició formen part del passat i que té ganes de continuar liderant un equip que, a més, ha vist en la pandèmia una gran oportunitat per recuperar el seu amic més fidel sobre la gespa. Luis Suárez va tornar en escena i va evidenciar que serà un reforç de luxe inesperat per lluitar per la novena Lliga dels últims dotze anys. Tenint en compte el seu rendiment i les paraules de Setién en la roda de premsa telemàtica d’aquest dilluns, i malgrat que està apercebut de sanció i que la visita al Sevilla del pròxim divendres serà exigent, l’uruguaià podria tastar la titularitat contra el Leganés. Qui ho farà amb total seguretat serà Junior Firpo, ja que Jordi Alba es perdrà el partit per acumulació de targetes grogues.

Caldrà veure, en aquest sentit, si l’entrenador del Barça decideix variar molt el seu onze inicial per evitar que alguns futbolistes acumulin molts minuts en la primera setmana després de l’aturada. Especialment interessant serà la participació que tinguin jugadors com Arthur, Umtiti –en mal estat de forma– o Semedo, que dissabte no van ser titulars. També serà rellevant el paper que s’atorgui als joves del filial, sis integrants del qual van viatjar a les Illes Balears –Ansu Fati, Riqui Puig, Àlex Collado, Monchu, Iñaki Peña i Ronald Araújo– però només un, l’últim, va participar en l’enfrontament malgrat que el marcador era molt còmode a la segona meitat. Setién, sigui com sigui, ja va exterioritzar davant els mitjans que tindrà en compte l’aspecte físic, però també que alinearà el millor equip possible per sumar els tres punts contra el Leganés i tornar a posar pressió al Reial Madrid, que el pròxim dijous rep el València a Valdebebas.

Possible alineació: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Junior; Busquets, Arthur, Rakitic; Messi, Braithwaite, Griezmann.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa