El Barça reviu amb el triomf més accidentat (0-1)

El Barça s’ha imposat a la Reial Societat a domicili gràcies a un solitari gol d’Aubameyang. L’equip de Xavi Hernández s’ha convertit en el primer equip que aconsegueix guanyar al Reale Arena durant el present curs i ha trencat una ratxa de dues derrotes seguides. Aquesta victòria permet al conjunt blaugrana continuar com a segon i estar a sis punts de sortir de la zona Champions. El cost d’aquesta derrota per al FC Barcelona ha estat bastant alt, ja que han acabat amb molèsties tres defenses barcelonistes: Piqué, que tornava a l’onze després d’haver-se perdut els tres últims partits, Araujo i Dani Alves.

Aubameyang espanta els fantasmes

El partit ha començat de la millor manera pels blaugranes, que s’han pogut treure de sobre les males sensacions amb un gol quan només s’havien jugat deu minuts. Gavi ha estat més llest que ningú i s’ha avançat a la defensa de la Reial Societat per recollir un refús a la frontal de l’àrea abans de servir una gran pilota al segon pal per Ferran Torres. L’extrem ha baixat l’esfèric i ha enviat una centrada de cullera a Aubameyang, que ha obert el marcador en definir amb una rematada de cap.

La Reial Societat ha respost al gol intentant dominar, però l’equip de Xavi Hernández ha estat a punt de fer el segon per mitjà de De Jong. El neerlandès ha controlat la pilota al balcó de l’àrea i ha provat un xut que ha marxat molt a prop del pal de la porteria basca. Els locals han continuat insistint per buscar l’empat abans del descans. Així i tot, els culers han disposat de dues ocasions més al tram final de la primera meitat. Ferran Torres ha tractat de sorprendre Remiro amb un xut de rosca que ha sortit fora per ben poc. Tot seguit, Aubameyang ha rebut una passada de De Jong a la frontal, però el tir de l’africà ha sortit desviat. Just abans del xiulet final del primer temps, Isak ha disposat de la millor ocasió per als locals, però no ha estat capaç de superar Ter Stegen en un mà a mà.

El Barça ha estat assetjat en els primers minuts de la segona meitat. Sorloth ha fallat dues rematades seguides en boca de gol just després que es reprengués el partit. Primer, Araujo ha evitat el gol i després el noruec ha rematat fora. Aquesta ha estat l’última jugada del duel protagonitzada pel central del Barça perquè s’ha retirat lesionat just després. Al cap de pocs minuts, Alves també ha abandonat el terreny de joc amb molèsties.

Sorloth ho ha tornat a provar al minut 58, però s’ha trobat amb una mà salvadora de Ter Stegen després d’un xut creuat a l’interior de l’àrea. El meta alemany ha hagut d’intervenir novament després d’una centrada enverinada de Januzaj que ha estat a punt de colar-se a la porteria. Gavi ha pogut matar el partit al minut 73. El migcampista ha rebut la pilota al punt de penal, però no ha rematat entre els tres pals. El duel s’ha complicat encara més per al Barça quan Piqué també s’ha vist obligat a abandonar el terreny de joc en ressentir-se de les molèsties que li han obligat a perdre’s l’últim partit. No obstant això, els catalans s’han defensat a la perfecció durant els minuts finals i han aconseguit assegurar una victòria que val mig bitllet per la Champions.