El reglament és clar: Dembélé es perdrà el Clàssic excepte sorpresa majúscula

L'extrem francès té moltes possibilitats de perdre's el primer gran partit de la temporada a la Lliga Santander

Ousmane Dembélé té moltes possibilitats de perdre’s el Clàssic del pròxim 26 d’octubre al Camp Nou. De fet, si no ho fa serà molt extrany. El futbolista francès va ser expulsat aquest diumenge per dir a Mateu Lahoz “eres muy malo” i ni els precedents ni el reglament no són gens optimistes amb la sanció que pugui rebre de la Reial Federació Espanyola de Futbol. En principi, Ernesto Valverde no podrà amb l’exfutbolista del Borussia Dortmund, com a mínim, per als compromisos davant l’Eibar i el Reial Madrid.

L’article 117 del Codi Disciplinari de l’ens federatiu en qüestió especifica amb claredat que “dirigir-se als àrbitres, directius o autoritats esportives en termes o amb actituds de menyspreu o de desconsideració serà sancionat, sempre que l’acció no constitueixi una falta més greu, amb una suspensió de dos a tres partits o per temps de fins a un mes“. El 114 amplia: “En aquells casos en què l’expulsió del terreny de joc es degui a situacions en què el futbolista no tenia la possibilitat de disputar la pilota, la suspensió serà, com a mínim, de dos partits“.

L’exjugador del Saragossa Álvaro González, el del Celta Fabian Orellana i l’ex del Leganés Gabriel Pires van ser sancionats amb 2 partits per infraccions semblants a les de Dembélé. Encara queden tres setmanes per al compromís contra el Reial Madrid, però només hi ha una jornada pel mig. El Barça ha presentat al·legacions a l’acta arbitral; el Comitè de Competició es reunirà el dimecres i, posteriorment, farà pública la seva resolució, a la qual el club blaugrana podrà presentar al·legacions.

Més informació

Nou comentari