Món Esport
El referèndum contra Bartomeu ja té pregunta i possibles opcions
  • CA

Tan bon punt ha finalitzat el procés de validació de signatures del vot de censura contra Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva, la Mesa de la moció ha seguit els estatus del Barça i ha demanat als encarregats de dirigir el club blaugrana que convoqui un referèndum entre els pròxims 10 i 20 dies hàbils. Tot i el conflicte de les cinc butlletes sospitoses, el més normal és que en les pròximes setmanes la massa social blaugrana hagi de dictar sentència a les urnes.

En aquest sentit, Marc Duch, un dels portaveus de Més que una Moció, ha informat a través del seu compte de Twitter sobre quines seran les opcions entre les quals hauran d’escollir els socis a la pregunta respecte al vot de censura. Tindran la papereta afirmativa –“significa demanar el cessament del president i de tota la junta directiva, fet que comportarà la convocatòria de noves eleccions”–, la papereta negativa –“significa acceptar la continuació del president i de tota la junta directiva fins a la finalització del seu mandat”– i la papereta en blanc.

Les normes de joc també estan establertes, en aquest cas als estatuts del Barça: per enderrocar la directiva de Bartomeu la iniciativa haurà d’estar secundada, com a mínim, per dos terços (66,6%) dels votants. També cal recordar que perquè el procés prosperi la participació haurà de ser superior al 10% del cens electoral, una xifra que, tenint en compte la transcendència del moment, se superarà sense cap mena d’inconvenient.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: avui el Barça a octubre 09, 2020 | 21:29
    avui el Barça octubre 09, 2020 | 21:29
    es la deshonra i vergonya de Catalunya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa