Món Esport
A la recerca d’algun motiu per somriure
  • CA

Les possibilitats que el Barça guanyi un títol aquesta temporada no són nul·les, però tampoc excessivament elevades. Les coses com siguin. Acceptar la realitat és el primer pas per rebel·lar-s’hi. Després de la desastrosa derrota contra la Juventus, que el va condemnar a acabar segon de grup a la Champions, el conjunt blaugrana rep el Llevant al Camp Nou (21.00 hores / Movistar LaLiga) amb l’objectiu de buscar i trobar algun motiu per recuperar la il·lusió i el somriure, encara que no sigui d’orella a orella.

La irrupció d’algun jugador de la Masia, un canvi de sistema que beneficiï l’equip, un estil de joc col·lectiu més alegre… El que sigui. Els culers, que cada vegada tenen més clar que la temporada d’enguany serà de transició, han de deixar-s’ho tot sobre la gespa per sembrar les llavors d’un futur millor i, mentrestant, competir tant com sigui possible. Perquè el Barça, i això és molt important tenir-ho clar, no es pot deixar anar ni donar per perduda la Lliga el mes de desembre. Ja serà el temps i l’evolució de la competició qui determinarà les opcions culers.

El Llevant, el rival d’aquest diumenge, no posarà les coses fàcils. Els de Paco López no han començat massa bé el curs i es troben en zona de descens, però els darrers anys han demostrat que són un equip molt treballat que té les idees clares i que sap molt bé què ha de fer per minimitzar els seus defectes i explotar els del rival. L’equip valencià només ha guanyat un dels darrers sis partits, el de la setmana passada contra el Getafe (3-0), però tampoc n’ha perdut cap: abans de tombar els madrilenys, va encadenar cinc empats consecutius. Curiosament, tots ells amb el mateix resultat (1-1).

El Barça, que afronta una setmana amb tres partits al Camp Nou, està obligat a sumar de tres en tres si no vol deixar escapar el tren de la Lliga. El triomf del Madrid en el derbi de la capital espanyola ha igualat les coses a la part alta de la taula, fet que poden aprofitar els de Koeman per acabar l’any amb bones sensacions. L’entrenador holandès, per la seva banda, no podrà comptar amb els lesionats Gerard Piqué, Ansu Fati, Ousmane Dembélé i Sergi Roberto. La resta d’efectius estaran a la seva disposició i, per tant, caldrà veure com sacseja l’alineació inicial a la recerca d’alguns motius per il·lusionar el barcelonisme.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa