Món Esport
Raphinha, l’extrem brasiler que va enamorar el mític Marcelo Bielsa

El Futbol Club Barcelona ha anunciat aquest dimecres la incorporació del davanter Raphael Dias Belloli, millor conegut com a Raphinha, procedent del Leeds britànic. Si bé no ha transcendit encara, de manera oficial, les xifres de l’operació, segons diversos mitjans de comunicació el traspàs consta de seixanta-cinc milions d’euros entre fixos i variables. D’aquesta manera, el primer equip masculí blaugrana eleva el seu nivell en la parcel·la ofensiva.

La trajectòria de Raphinha al futbol

Nascut a Porto Alegre, i ara amb 25 anys, Raphinha es va formar a l’Avaí brasiler per fitxar pel Vitoria Guimaraes portuguès i recalar a l’Sporting de Portugal. El brasiler, fins ara, només ha guanyat títols amb els leões. I és que l’any 2019 va contribuir que aixequessin la Copa i la Copa de la Lliga. De fet, va ser titular a la final del primer títol, conegut al país veí com a Taça de Portugal. El matx va acabar 2-2 en el temps reglamentari, i ell va convertir un dels gols a la tanda de penals decisiva.

Això sí, al final del mercat de l’estiu de 2019, Raphinha va fitxar pel Stade Rennes. Allà hi va estar un any i mig, i va ser vital perquè els vermell-i-negres assolissin una molt meritòria tercera posició que els va donar accés a la prèvia de la UEFA Champions League. Després d’això, però, va enfilar en direcció a l’esmentat Leeds.

No només va aterrar a un històric del futbol anglès. També ho va fer a un conjunt entrenat ni més ni menys que pel mític tècnic Marcelo Bielsa. I en la tornada dels britànics a la Premier League també va esdevenir clau. Els seus sis gols i nou assistències en trenta partits a la lliga anglesa van ser claus perquè acabessin novens, a només tres punts de les places europees. L’any següent, la temporada 2021/2022, primer amb Bielsa i després amb Jesse Marsch, en trenta-sis enfrontaments ha convertit onze dianes i ha fet tres passades de gol.

Els elogis de Marcelo Bielsa

Un rendiment sublim, que va provocar que el mateix Bielsa es desfés en elogis vers a ell reconeixent que “desequilibra per ell mateix, molt ambiciós, molt competitiu. Una mescla molt poc freqüent perquè és molt treballador i a la vegada és molt desequilibrant i creatiu. Crec que són pocs els aportaments que puc fer sobre ell. El millor que es pot fer amb jugadors tan espontanis és deixar-los ser ells mateixos“.

La principal virtut de Raphinha

La principal virtut d’aquest extrem dret és l’u contra u. Està acostumat a superar rivals amb molta facilitat, gràcies a un regat privilegiat. Per tant, no només comparteix posició amb el recentment renovat Ousmane Dembélé. També té la mateixa aptitud. Això sí: el brasiler és esquerrà i destaca per perfilar-se cap al centre majoritàriament, tal com feia Leo Messi als seus inicis o com sempre ha fet el neerlandès Arjen Robben (salvant les distàncies).

Raphinha, consolidat a la selecció del Brasil

A més, és ni més ni menys que internacional amb el Brasil. Amb la samarreta de la canarinha ha disputat nou partits, havent aportat tres gols i repartit dues assistències. De fet, tots tres gols han arribat en partits oficials, corresponents a les Eliminatorias classificatòries per al Mundial de Qatar.

Va marcar un doblet ni més ni menys que a la Uruguai de Ronald Araujo i Luis Suárez, en un matx que va acabar amb un marcador de 4-1 favorable als heptacampions del món, i un altre a Paraguai en una contesa que es va saldar amb una altra golejada, per 4-0. Les passades de gol esmentades van arribar en el seu debut, en un partit de la mateixa índole, contra Veneçuela, amb un 1-3 favorable. Per tant, en els últims mesos s’ha consolidat com a titular, per davant dels davanters de l’Arsenal i l’Ajax Gabriel Jesús i Antony, i compartint onze amb Neymar, Vinicius o Richarlison.



Més notícies
Raphinha, jugador del Leeds United | Europa Press
El Barça fa oficial el fitxatge de Raphinha
Notícia: El Barça fa oficial el fitxatge de Raphinha
Comparteix
El club blaugrana ha comunicat l'acord amb el Leeds United per la incorporació de l'extrem dret brasiler
Robert Lewandowski, jugador del Bayern | Europa Press
Acord a la vista entre el Barça i el Bayern per Lewandowski
Notícia: Acord a la vista entre el Barça i el Bayern per Lewandowski
Comparteix
Asseguren que el club blaugrana pujarà la seva oferta els propers dies i que el Bayern l'acceptarà
Trincao, durant la pretemporada del Barça | FC Barcelona
El Barça comunica la cessió de Trincao a l’Sporting de Portugal
Notícia: El Barça comunica la cessió de Trincao a l’Sporting de Portugal
Comparteix
El davanter portuguès hi jugarà com a cedit durant una temporada, amb una opció de compra final
Dembélé, amb Joan Laporta | FC Barcelona
Laporta anuncia la renovació de Dembélé
Notícia: Laporta anuncia la renovació de Dembélé
Comparteix
"Aquesta setmana presentarem Dembélé i Raphinha", ha assegurat el president del Barça

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa