Món Esport
Rakitic: “Quan vam viatjar a Nàpols ja em vaig imaginar que passaria tot això”

Ivan Rakitic ha explicat el seu dia a dia sense futbol i a casa –com demanen les autoritats per dificultar la propagació del coronavirus–, una situació per a la qual ja es va anar “preparant” després del viatge Itàlia, el país més afectat per la pandèmia, per jugar contra el Nàpols. “Aprofitem el temps junts en família. De dilluns a divendres les nenes fan els deures, nosaltres fem una mica de professors, a la tarda juguem… De moment tot bé”, ha dit el migcampista del Barça aquest diumenge, en una conversa a través de YouTube des de casa seva, on ha parlat de la situació actual, del seu entrenament i del retorn de la competició quan la pandèmia ho permeti.

“Per a mi no ha estat una sorpresa. Recordo molt bé quan vam anar a Nàpols, Itàlia ja estava pitjor, i jo li deia al nostre metge que anés preparant coses perquè no ho veia bé, estava clar que la cosa aniria a més. Des de Nàpols m’anava preparant per a tot això. Ara el millor que podem fer és quedar-nos a casa. M’agradaria anar al carrer, però no pot ser. I tant de bo puguem respectar-ho tots al 100%”, ha afirmat. “No és que al govern li doni la gana voler tancar-nos, sinó que hem de fer-ho tots, és el millor“, ha apuntat després de saber aquest mateix diumenge que l’estat d’alarma a Espanya s’allargarà fins a l’11 d’abril.

“Tinc la sort de tenir un gimnàs a casa i la meva dona està també molt enganxada així que hi anem cada dia, a vegades al matí i a la tarda. Poques vegades ens hem sentit tan entrenats com ara”, ha explicat, al mateix temps que ha parlat de treball “per grups” amb un preparador del Barça i amb contacte diari. El migcampista blaugrana ha reconegut que el que més troba a faltar és el contacte amb la gent. “Trobo a faltar la rutina, trobar-me amb la gent. Estar en contacte dels meus companys, per descomptat el futbol, però sobretot la proximitat de la gent, no haver d’estar enviant missatges”, ha afirmat.

“Tots sabem com hem de treballar, és una responsabilitat nostra. Cal pensar en el que vindrà després i com més es faci ara millor anirà tot”, ha afegit. “El retorn serà molt estrany. L’ideal seria tornar tots en les millors condicions possibles, el que fem a casa no és el mateix que treballar en grup, amb la pilota, en el camp. Tant de bo no sigui com a l’estiu, que a l’estiu no hi ha pressa ni pressió, però només sortir de casa serà una pressió immensa, perquè ens juguem tot i a part hi ha moltes ganes de futbol. Així que quan tornem a intentar estar al 100%, que és gairebé impossible, però arribar en bones condicions, que estiguem bé i amb moltes ganes”, ha sentenciat.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa