Món Esport
Rakitic torna a situar-se a la porta de sortida
  • CA
Rakitic, durant un entrenament del Barça. | EFE

El cas d’Ivan Rakitic és un assumpte de discrepància entre l’àrea esportiva i l’econòmica del Barça. D’una banda, els números del migcampista amb la samarreta blaugrana no enganyen: va ser una peça clau durant les tres temporades de Luis Enrique al capdavant de l’equip i amb l’arribada de Valverde la situació no ha variat. En els seus quatre anys i mig a Barcelona, l’actual subcampió del món amb Croàcia ha estat un dels fixos de l’onze de gala culer i ha ofert un rendiment sense el qual no es podrien entendre el triplet del 2015, el doblet del 2018 ni, evidentment, tots els èxits succeïts entre ambdós moments.

 

En l’àmbit econòmic, però, Rakitic sempre ha estat un futbolista amb números de fer les maletes. És una realitat el fet que el Barça i els seus aficionats s’han plantejat en més d’una ocasió fer caixa amb un jugador que des del seu primer dia a Barcelona no ha deixat d’augmentar el seu valor de mercat i que, a més, el pròxim mes de març farà 31 anys. Incorporat per només 20 milions d’euros, el croat ja està més que amortitzat i tot el que es derivés d’una possible venda es traduiria en benefici net pel club. L’arribada de Frenkie De Jong, és clar, encara empenta una mica més el croat cap a la porta de sortida.

 

Tot i que ningú no ho ha confirmat oficialment, una de les promeses que Josep Maria Bartomeu va fer a De Jong per aconseguir la seva firma va ser que l’equip es desprendria d’un titular per fer-li un lloc. Un dels candidats a deixar l’entitat catalana, tenint en compte la seva situació, és Rakitic. Ell ha deixat ben clar que vol seguir a Barcelona (“Estic molt content aquí, això ho sap tothom. El president també. El que vull és quedar-me, a veure si arribem a un acord per renovar més anys”), però també ha exterioritzat que no acceptarà un canvi de rol: “La gent que em coneix ja sap que si hi sóc, hi sóc per jugar”. Les peces del trencaclosques comencen a encaixar…

 

El que és segur és que Rakitic seguirà sent jugador del primer equip del Barça fins a final de temporada com a mínim. Ernesto Valverde l’ha elogiat en la roda de premsa prèvia al partit contra el Sevilla i la sensació és que el croat seguirà sent transcendental en els plans d’un equip que vol aspirar a guanyar la Lliga i la Champions League. A l’estiu, quan arribi De Jong i Riqui Puig i Oriol Busquets pressionin amb força, ja es veurà com acaba tot plegat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa