Un dels punts calents de l’assemblea ha estat la defensa de Manel Arroyo del contracte signat amb Qatar, justificant que Barcelona, com a ciutat, també té relacions amb l’emirat. Tot i la controvèrsia generada, els compromissaris han aprovat la pròrroga per 232 vots de diferència, amb 483 vots a favor, 251 en contra i 60 en blanc. 

Els 60% dels socis assemblearis han votat a favor de la pròrroga d’un any amb l’emirat, en un dels punts del dia que ha aixecat més polseguera, pels inconvenients morals que hi veuen els socis. “Qatar és part activa de la lluita contra el terrorisme”, ha reivindicat Manel Arroyo. “El partit per la Pau a Palestina ens el va demanar Qatar”, ha explicat el vicepresident blaugrana, que no ha explicat més detalls de l’operació. “No podem dir amb quines empreses ens hem reunit”, ha dit Arroyo, demanant que s’aprovi la pròrroga per seguir treballant. 

Josep Maria Bartomeu també ha demanat als socis el vot favorable “per seguir treballant” tranquil·lament. “No és gens fàcil, seguim treballant, hi ha portes obertes, hi ha altres solucions, us tornarem a convocar als propers mesos”

 

Tot i que la junta va de cap a Qatar, molts assemblearis han criticat la directiva per escollir l’aerolínia. “Ningú ha desmentit que Qatar tingui relacions amb el terrorisme internacional. No a Qatar!“, ha assegurat un dels assemblearis.

 

Prefereixo ser pobre i baixar a quarta regional que estar subvencionat per un país que paga el terrorisme internacional“, ha dit un altre soci. “Els valors de Qatar no són els valors del Barça. Hem anat dos dies a Qatar i no ens han rebut, no ens poden humiliar. Unicef ho portem al cul”, ha defensat un tercer. “On són els patrocinadors que es presentaven a l’assemblea?”
 

“Qatar sí o Qatar no!, prou de tanta pamplina”, ha defensat Paco Muñoz. “Tots estem d’acord que no combreguem amb els valors de Qatar”, asseguren la majoria. “El 99,9% estem en contra però hem de tocar de peus a terra. Volem tenir els millors davanters cobrant el que cobren? Volem fer l’espai Barça?”

 

El soci número 18 del Barça ha criticat Guardiola (sense anomenar-lo) perquè va robar-li al Barça el patrocini de Qatar a la samarreta d’entrenament. “On són els patrocinis de Laporta i Benedito a les eleccions?”, es preguntava. 

 

“Volem ser com el Madrid, com el Manchester, com l’Arsenal? O volem ser el Barça? Volem ser un club més o més que un club?”, s’ha preguntat l’últim soci a intervenir, apuntant que “es pot dir el nom de Guardiola a l’assemblea sense cap problema”. Per últim, un últim soci ha demanat canviar la senyera de la samarreta per una estelada. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa