El Barça no vol dimitir de la lluita per la Lliga. El conjunt blaugrana no ha fet un bon partit, però ha superat l’Athletic Club gràcies a un gol de Rakitic a la segona meitat (1-0). Els de Quique Setién no han aprofitat l’oportunitat de millorar la imatge oferta davant el Leganés i el Sevilla, però com a mínim han sumat tres punts que els permeten recuperar el lideratge de la competició de la regularitat a l’espera del que faci el Madrid en el seu compromís davant el Mallorca.

Reacció sense futbol

Sí, el Reial Madrid va recuperar el liderat de la Lliga Santander gràcies a una victòria contra la Reial Societat marcada per la polèmica. Sí, el partit disputat a Sant Sebastià va farcir d’arguments el discurs de Gerard Piqué a Sevilla, quan després de l’empat de l’equip blaugrana contra el conjunt de Lopetegui va emular Pep Guardiola i va pronosticar, abraçant la ironia, que serà molt complicat que el títol de la regularitat d’aquesta temporada acabi a les vitrines blaugrana. De tot això no hi ha cap mena de dubte. Al futbol i a la vida, però, cal acceptar que hi ha coses que no es poden controlar i que, per tant, és absurd preocupar-s’hi. Les decisions arbitrals formen part d’aquest grup selecte. La imatge pobra, gris i plana del conjunt culer en els darrers partits, no.

El Barça afrontava el partit contra l’Athletic Club com a una oportunitat per reprendre el camí de la victòria i, al mateix temps, demostrar-se a si mateix que té motius per creure en les seves possibilitats de cara a la lluita pel títol de la Lliga; per rebel·lar-se contra el joc exhibit en els dos darrers partits en un Camp Nou que ha acollit el seu segon partit després de l’aturada pel coronavirus, és a dir, sense afeccionats a les grades i amb restriccions als periodistes. L’equip de Quique Setién, no obstant això, no ha sabut estar a l’altura de les expectatives. La primera meitat blaugrana ha estat molt fluixa: els culers han tornat a trobar a faltar la profunditat i no han creat perill contra la porteria d’Unai Simon. L’aposta per Arthur i Arturo Vidal, al mig del camp, i Antoine Griezmann i Luis Suárez al costat de Leo Messi no ha acabat de funcionar.

Per molt que Setién ho negui, els problemes futbolístics del Barça són molt evidents. I preocupants. Els blaugrana han tingut una possessió propera al 70%, però no han sabut traslladar el domini de la pilota a les àrees. De fet, l’Athletic, amb les idees molt clares, ha obligat Ter Stegen a intervenir per mantenir la porteria local a zero abans del descans. A la represa, les coses no han millorat; Riqui Puig i Ansu Fati han sortit al rescat de l’equip, però tampoc han ajudat el conjunt català a canviar la imatge. Com a mínim, l’actitud ha canviat. La defensa basca ha esvaït qualsevol intent tímid de perill i ha deixat en evidència els problemes ofensius del Barça, però tot i això no ha pogut evitar el gol que ha desequilibrat la balança. No ha estat maco, ha arribat després de molts rebots i no ha estat conseqüència de la insistència catalana. Però ha pujat al marcador. Rakitic ha recollit una pilota morta a dins de l’àrea i ha batut Unai Simon amb un xut creuat.

Darrers minuts circumstancials

El croat no ha fet justícia amb el que ha passat sobre el terreny de joc, però ha impedit que els tres punts marxessin del Camp Nou. El gol ha arribat quan faltaven vint minuts per al final, però no ha passat massa cosa més sobre el terreny de joc. L’Athletic no ha tingut capacitat de reacció i el Barça no ha pogut ampliar l’avantatge. Un dia més, el joc del Barça ha tornat a decebre. La proposta de Setién continua tenint molts aspectes a millorar. El marge de maniobra cada vegada és més estret.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa