Els punts de fricció legals entre el Barça i Messi

El burofax de l'argentí va iniciar un pols entre el jugador i la directiva de Bartomeu en què cadascuna de les dues parts han interpretat el contracte que les uneix d’una forma diferent

Leo Messi s’ha declarat en rebel·lia per forçar la seva sortida del Barça. El millor jugador del món, que té clar que vol posar punt final a la seva trajectòria com a futbolista blaugrana, va enviar un burofax el passat dimarts per comunicar formalment a l’entitat culer les seves intencions. A partir d’aquell moment va iniciar un pols entre el jugador i la directiva de Josep Maria Bartomeu en què els serveis jurídics de cadascuna de les dues parts han interpretat el contracte que les uneix d’una forma diferent. Futbolista i president han anat fent diversos moviments estratègics en una guerra freda en què ningú té, a priori, la voluntat d’acabar als jutjats, però la realitat és que les postures estan molt allunyades.

El primer punt de fricció es troba en la famosa clàusula que permet a Leo Messi rescindir unilateralment el seu contracte –que finalitza el 30 de juny del 2021– al final de cada temporada. El Barça considera que la petició del capità va arribar tard, ja que aquesta opció va expirar el passat 10 de juny; l’argentí, per la seva banda, creu que el curs esportiu ha finalitzat més tard per culpa del coronavirus i que, per tant, s’hi pot acollir perquè va comunicar la decisió pocs dies després de la final de la Champions. Per aquest motiu, el ’10’ interpreta que ja no té cap mena de vinculació amb el club català i que, per tant, no té l’obligació de presentar-se a les proves PCR d’aquest diumenge ni als entrenaments que començaran dilluns. Aquesta visió hauria de contemplar que el capità no tingués dret a cobrar el sou, és clar.

L’altre principal aspecte conflictiu del contracte té a veure amb la clàusula de rescissió. La Cadena SER ha assegurat que la clàusula de rescissió de 700 milions d’euros a la qual s’agafa el Barça com a punt de partida en les negociacions per a un hipotètic traspàs no existeix en el darrer any de contracte de Messi. Fonts del club blaugrana, però, han desmentit aquesta informació i han deixat clar que l’últim any de la vinculació no és opcional de cap de les maneres. L’entitat culer continua comptant amb ell per liderar el projecte de Ronald Koeman i la reconstrucció d’una plantilla envellida que ha perdut, des de fa força temps, la seva capacitat competitiva. A partir d’aquí, caldrà veure si les dues parts resolen els dos principals dubtes al voltant d’una situació que està generant moltes interpretacions.

Més informació

Comentaris

    Itsuga Agost 30, 2020 2:23 pm
    Amb la situacio que es troba Barça-Messi, voldrie fer una reflexio: Messi es desde fa 20 anys part del Barcelona i crec que no es pot negar que ha estat un referent i un home que ha sentit el club, . aopart ell ha cobrat molts diners,, pero n'ha donat a guanyar al Barcelona moltissims mes.El sr, Bartomeu esta lo que vulgarment es diu pixat fora de test. Li falta el"señoro" del que tan volen presumir i ha de parlar amb Messi i escoltar perque vol marxar.. Ja porte 2 anys dient que tal com ane

Nou comentari