Món Esport
El PSG, el rival del Barça als vuitens de final de la Champions
  • CA

Era un sorteig diabòlic en què el Barça no podia ser aparellat amb cap equip fàcil ni assequible. I, efectivament, el conjunt blaugrana s’haurà de jugar la classificació per als quarts de final de la Champions League contra un dels millors equips d’Europa. El sorteig celebrat aquest dilluns a la seu de la UEFA a Nyon ha determinat que els culers s’enfrontaran al Paris Saint-Germain en la primera eliminatòria de l’edició 2020/21 de la màxima competició continental entre clubs. L’anada es jugarà al Camp Nou, mentre que el Parc dels Prínceps dictarà sentència.

Serà, sense cap mena de dubte, el millor enfrontament dels vuitens de final de la Champions. Per l’entitat dels dos clubs que la disputaran, però també per tot el que els uneix. El Barça i el PSG han viscut tota mena d’episodis peculiars els últims anys. Als despatxos i sobre la gespa. El fitxatge frustrat de Verratti, la remuntada gloriosa, la marxa de Neymar a París, l’intent blaugrana de repatriar el brasiler… I un llarg etcètera. Els blaugrana, com a mínim, encararan la cita amb una dada esperançadora: mai no han perdut cap eliminatòria europea davant els parisencs.

Ara per ara, no cal dir que el Barça no és favorit. I menys tenint en compte que juga contra l’actual subcampió d’Europa. Els vuitens, no obstant això, no es disputaran la setmana vinent, sinó entre el febrer i el març del 2021. Caldrà veure, en aquest sentit, en quin graó de l’escala de la competitivitat es troba el projecte de Ronald Koeman d’aquí a un parell de mesos. La possibilitat que Ansu Fati i Gerard Piqué, dos efectius vitals per al conjunt blaugrana, es recuperin a temps també hi tindrà alguna cosa a dir. El fet de comptar amb Leo Messi, a més, sempre concedeix una mica de marge a l’optimisme. Del que no hi ha cap mena de dubte és que el club tindrà un nou president.

A París no tot són certeses. Després de 14 jornades de Ligue 1, el PSG ocupa la tercera posició. Aquest cap de setmana, a més, va veure com Neymar Jr, la seva principal estrella, va patir una lesió que es preveu de llarga durada. Les primeres informacions apunten al fet que el brasiler no s’ha trencat el turmell esquerre i que, per tant, no hauria de tenir massa problemes per tornar al Camp Nou i disputar els vuitens. L’evolució del futbolista, sigui com sigui, serà la que ho determinarà. Als despatxos tampoc és perfecte tot: Leonardo, director esportiu, i Tuchel, entrenador, no mantenen una bona relació. No es pot descartar, de fet, que el tècnic alemany no ocupi la banqueta francesa durant l’eliminatòria davant el Barça.

Els vuitens de final de la Champions League 2020/21

D’altra banda, el Reial Madrid ha estat afortunat i ha evitat el Leipzig, l’equip més potent al qual es podia enfrontar. Es jugarà el passi als quarts amb l’Atalanta. L’atzar també ha estat benvolent amb l’Atlètic de Madrid, el Manchester City i el Sevilla, que es veuran les cares amb el Chelsea, el Borussia Mönchengladbach i el Borussia Dortmund, respectivament. Aquestes seran les eliminatòries dels vuitens de final de la Champions League:

  • Borussia Mönchengladbach-Manchester City
  • Lazio-Bayern
  • Atlètic de Madrid-Chelsea
  • Leipzig-Liverpool
  • Porto-Juventus
  • Barça-PSG
  • Sevilla-Borussia Dortmund
  • Atalanta-Madrid



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa