Després de la primera aturada de seleccions de la temporada, el Barça de Ronald Koeman torna a escena. El conjunt blaugrana, que en els primers compassos del curs va oferir molt bones sensacions, visita el sempre exigent Coliseum Alfonso Pérez amb l’objectiu de retrobar-se amb el camí de la victòria (21.00 hores / Movistar LaLiga) després d’empatar, en l’última jornada que va disputar, contra el Sevilla, en un compromís que va evidenciar que encara que hi hagi brots verds al Camp Nou, cal molt de temps i treball per passar pàgina i espantar definitivament els fantasmes d’un passat recent tan dolorós com frustrant.

El Getafe, que s’ha encomanat a la fe per superar els culers i, de retruc, animar els seus afeccionats en la lluita contra el coronavirus, no ho posarà gens fàcil. El de José Bordalás és un equip d’autor, un conjunt carregós que lluita per cada pilota com si fos l’última i que té una filosofia futbolística en què, agradi més o menys, tots els futbolistes de la plantilla hi creuen. Els madrilenys, tot i que recentment han fet un gran pas endavant competitiu i s’han classificat per a competicions europees, hauran de millorar el seu rendiment contra el Barça, a qui no guanyen des del novembre del 20211, si volen endur-se els tres punts i posar punt final a la mala ratxa.

Els dos equips arriben a la cita amb els mateixos punts, set, encara que el Getafe ha disputat un partit més. Coses d’un calendari estrambòtic i completament marcat per la Covid-19. Bordalás tindrà tots els jugadors a la seva disposició, ja que excepte petites molèsties puntuals d’algun futbolista tots estan en perfectes condicions, mentre que Koeman no podrà comptar amb Ter Stegen, Umtiti, Matheus i Jordi Alba per lesió. Junior Firpo s’ha recuperat a temps, mentre que Trincao i Pjanic van entrar en la llista d’aquest divendres, però el primer va tornar més tard del previst de la convocatòria amb la selecció portuguesa pel protocol contra el coronavirus i el bosnià ho va fer amb problemes amb l’esquena. Difícilment, encara que no es pot descartar res, sortiran d’inici.

Caldrà veure, en aquest sentit, si l’entrenador del Barça fa rotacions o, d’altra banda, repeteix un onze semblant al de les primeres jornades, amb Neto a la porteria –Ter Stegen encara estarà uns dies més de baixa–, una línia defensiva amb l’única novetat de Sergiño Dest al lateral esquerre, la parella Busquets-De Jong al doble pivot i, en zona ofensiva, Messi, Griezmann, Ansu Fati i Coutinho. Serà especialment rellevant el paper que tingui el francès, que s’ha reivindicat amb la selecció francesa –sobre el terreny de joc i amb els micròfons– després d’un inici de temporada força fluix amb el seu equip.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa