El partit contra l’Athletic Club va ser un còctel d’emocions per al barcelonisme. D’una banda, els afeccionats del Barça van observar amb preocupació el joc pobre i pla del seu equip, van patir de valent perquè no es cometés un error definitiu en la lluita per la Lliga i van preveure amb pessimisme que, amb posades en escena tan poc convincents, serà molt complicat guanyar la competició de la regularitat i/o la Champions League. De l’altra, els culers es van il·lusionar amb les dues joies de la Masia, Riqui Puig i Ansu Fati, van continuar sense lamentar cap gol en contra i van celebrar que un futbolista com Ivan Rakitic, instal·lat en la porta de sortida del Camp Nou des de fa molt de temps, celebrés una diana vital per al conjunt i per a ell, ja que es va tornar a sentir important després de molts dies passant desapercebut. Per a la gran majoria de seguidors, el balanç va ser més negatiu que positiu.

Afortunadament, els de Setién van mantenir el pols amb el Madrid al capdavant de la Primera Divisió espanyola. Però qui no guarda quan té, no menja quan vol. No hi ha cap mena de dubte que, si el Barça no millora moltes coses que sí que pot controlar, el títol de la Lliga de la nova normalitat no acabarà a les seves vitrines. Els blaugrana, de fet, tindran l’oportunitat de comprovar-ho aquest dissabte, quan visitaran un rival en plena lluita per la salvació, el Celta, a Balaídos, un escenari en què, tal com els precedents recents demostren, no se senten gens còmodes (17.00 hores / Movistar LaLiga). L’últim triomf culer a Vigo va ser el 5 d’abril del 2015 i l’heroi d’aquell vespre va ser Jérémy Mathieu, que aquesta mateixa setmana ha hagut d’avançar la seva retirada per culpa d’una lesió de gravetat. Des de llavors, tot han estat derrotes o, com a molt, empats.

Gràcies a dues victòries consecutives, davant l’Alabès (6-0) i la Reial Societat (0-1), el Celta s’ha situat a set punts de les posicions de descens i s’ha allunyat del precipici cap a la Segona Divisió espanyola. Els d’Òscar Garcia Junyent, no obstant això, saben millor que ningú que no es poden confiar i que han de seguir sumant per evitar que els fantasmes tornin a sobrevolar Balaídos. L’equip gallec es troba en una bona dinàmica i, a més, compta amb futbolistes en molt bona forma com l’exblaugrana Rafinha o Iago Aspas. Per acabar-ho d’adobar, després del confinament s’ha reforçat amb el fitxatge de Nolito gràcies a la lesió greu de Sergio Álvarez. Tot plegat obligarà a despertar els cinc sentits de tots els jugadors del Barça per esquivar una nova ensopegada a domicili, la seva gran assignatura pendent d’aquesta temporada, tant amb Ernesto Valverde com amb Quique Setién a la banqueta.

L’hora d’atrevir-se amb els joves

Quique Setién va deixar ben clar, en la roda de premsa prèvia al partit, que no es preocupa passa per la pressió del barcelonisme perquè confiï en els més joves. Riqui Puig i Ansu Fati ja fa temps que han demostrat que no són futur ni promeses. Són present, realitats. El migcampista de Matadepera podria tenir una bona oportunitat per abraçar la titularitat tenint en compte que Sergio Busquets està sancionat per acumulació de targetes grogues, que Frenkie de Jong també va ser descartat de la convocatòria, en el seu cas per lesió, i que Arthur té el cap a Torí, on viatjarà el pròxim diumenge per passar revisió mèdica i signar amb la Juventus. De fet, si no surt d’inici o té oportunitats valuoses aquest dissabte, és difícil imaginar-se que en el curt termini pugui fer-ho algun dia.

Possible alineació: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Junior; Rakitic, Riqui Puig, Arturo Vidal; Messi, Suárez, Griezmann.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa