Món Esport
Prova (desigual) d’entreguerres
  • CA

En un duel d’entreguerres, a mitja setmana, en un horari intempestiu i amb la pitjor entrada de la temporada -56.605 espectadors-, superat l’Altètic i a l’espera del Celta i el PSG, el Barça ha liquidat l’Sporting sense despentinar-se i ha aprofitat per assajar algunes alternatives més al clàssic 4-3-3. Tot i el marcador inapel·lable, no tot han estat bones notícies: Busquets no ha funcionat de fals central en les poques vegades que l’han exigit.

Luis Enrique ha tornat a optar per un 3-4-3 atacant, però aquesta vegada amb un perfil més cruyffista, amb un lateral com Alba entre els tres de darrera. Defensivament, Busquets actuava de central i aquí s’ha demostrat com una prova fallida. El mig centre català té moltes qualitats, però no és ràpid i té dificultats en l’u contra u, i Burgui l’ha deixat retratat en el gol visitant i en una jugada posterior. A part, Busi no passa pel seu millor moment. Ja al Calderón va perdre moltes pilotes (12) i avui tampoc ha estat excessivament precís en la sortida. El cas és que el de Badia era la peça que canviava de posició per passar d’un 3-4-3 a un 4-4-2.

 

Malgrat la fragilitat defensiva dels blaugranes, la innocència de l’Sporting encara ha estat pitjor. Els tres gols locals de la primera meitat han arribat en errors dels asturians, primer Messi aprofitant una sortida descabellada del porter Cuéllar, després Juan fent-se un gol en pròpia porteria quan la pilota no entrava a rematada de Suárez i finalment en un rebuig central de Babin, deixant en safata la volea de l’uruguaià.

Luis Enrique rectifica

 

A la represa, l’Sporting s’ha evaporat del tot i ha renunciat a atacar. També Luis Enrique ha modificat la posició del central que grinyolava amb Busquets i ha situat André de lateral en defensa i d’interior ofensivament. Ha estat un matís anecdòtic davant la debilitat del rival, però que deixa en evidència que Busi no pot exercir darrera i menys davant els contraris que jugaran al Camp Nou: Celta i PSG.

 

Ha estat un segon temps a plaer per al Barça. Rubi, el tècnic català de l’Sporting, ha canviat el seu home més decisiu –Brugui- pensant en la jornada que ve contra el Dépor, que s’ha afegit als titulars habituals que no havien estat convocats. Així que el conjunt barcelonista s’ha mirat de divertir, Alcácer ha rellevat Suárez i ha fet un golet, Messi ha descansat mitja hora, Rakitic també ha mullat i Neymar ha executat la diana del vespre, una falta directa pel pal curt extraordinària. És el seu primer gol en Lliga al Camp Nou aquesta temporada. El brasiler és qui més dríbilings amb èxit fa del campionat, però la producció golejadora està per sota dels seus tres primers anys. No és un aspecte menor, tot i que el seu desequilibri és el que marca diferències.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa