Món Esport
Prohibit fallar davant un València imprevisible (20:45h)
  • CA

El València és un dels equips més irregulars del campionat de Lliga. Després d’un inici desastrós que va provocar la destitució de Cesare Prandelli i l’apropament a la zona perillosa de la classificació, i setmanes després del nomenament de Voro com a substitut interí de l’italià i del creixement del conjunt en base a bons resultats, el València arriba al Camp Nou sense un rumb definit i amb una situació esportiva i institucional delicada.

Catorzè a la classificació, amb la salvació resolta i sense objectiu europeu degut a l’enorme distància amb les places d’accés a competicions continentals, els valencianistes aterren a un Camp Nou amb el do de la imprevisibilitat per bandera. Capaços d’oferir un futbol pobre i de presentar-se a la gespa amb una desorganització tàctica vulgar, però també aptes per a competir de tu a tu amb un dels grans equips de la Lliga, el València arriba a Barcelona amb l’únic al·licient de demostrar que l’equip ha crescut i que s’ha recuperat dels primers sotracs.

 

El 22 de febrer passat, és a dir, no fa encara un mes, els che van derrotar el Reial Madrid en un partit de molta batalla i de detalls. Amb una forta pressió i una defensa consistent, el València va aconseguir vèncer els de Zidane amb dues fuetades a la primera part i aguantant el marcador durant tot el segon temps. La participació dels nous fitxatges, els davanters Orellana i Zaza, perfils absolutament diferents, dóna als visitants noves opcions de fer mal al Barça. El xilè és un futbolista ràpid i tècnic, mentre que l’italià desfà defenses amb la seva potència corporal i el poc espai necessari per rematar. L’internacional azzurro és un perill a pilota aturada.

Tornen Rafinha i Neymar Jr

 

Després de ser baixa per al partit a Riazor, on el Barça es va tornar a deixar tres punts cabdals a la Lliga i on va perdre el liderat, els brasilers Rafinha i Neymar Jr han rebut l’alta mèdica. També ho ha fet Jérémy Mathieu, però el francès ha quedat fora de la convocatòria juntament amb el turc Arda Turan i el tercer porter Jordi Masip, que s’han unit a la baixa de llarga durada d’Aleix Vidal. Els blaugrana van trobar a faltar el desequilibri de Neymar a La Corunya i les opcions que els dóna Rafinha situat a l’extrem dret, havent de reinterpretar el 3-4-3 amb un Sergi Roberto canviant de posició: lateral, interior i fals extrem. L’esquema no va funcionar.

 

Davant el València, Luis Enrique podrà recuperar el 3-4-3 que va donar la històrica classificació per als vuitens de final de la Lliga de Campions. La remuntada davant el PSG ha de ser un punt d’inflexió que marqui l’esdevenir de la temporada, no tan sols per l’aire que això ha donat a l’equip blaugrana, sinó per l’èxit en els canvis tàctics plantejats. El Barça té, ara, més opcions per sorprendre el rival, a banda de l’habitual 4-3-3 amb laterals llargs i dos interiors de recolzament a Busquets.

 

La importància de l’enfrontament fa preveure pocs canvis a l’onze, poca entrada de les rotacions, sabent que els futbolistes no hauran de tornar a competir a nivell de club fins el proper 2 d’abril, un cop superada l’aturada per seleccions. El Barça no deixar-se més punts a la Lliga, i encara menys després de la victòria del Reial Madrid a San Mamés. Una nova ensopegada li faria perdre el tren de la lluita pel títol.

 

L’aposta d’El Món:

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa