Món Esport
Primeres friccions entre l’estadi i l’Espai d’Animació
  • CA

El Camp Nou va viure el passat diumenge un batibull de sensacions. La grada d’animació va corejar el nom de Luis Enrique més aviat del que és habitual i un sector important de l’estadi va respondre amb xiulets. Alguns van interpretar aquests sons com un toc d’atenció a l’entrenador i d’altres ho van fer com un missatge a l’espai més sorollós del feu blaugrana: “ara no toca”. 

Els crits de suport a l’asturià es van repetir més cops del que és habitual durant el partit contra el Leganés, immediatament respostos de la mateixa manera per la resta de l’estadi. Es va arribar a rumorejar que el club havia donat ordres de no cantar en favor de Luis Enrique a la segona meitat, per evitar la xiulada, però veus autoritzades de l’Espai d’Animació asseguren a El Món que això “és rotundament fals”.

 

Defensen que mai els diuen què han de cantar i asseguren que les úniques directrius que reben són relacionades amb les pancartes i banderes grans, que s’han de preparar abans i que poden molestar a la visibilitat dels socis de la segona graderia. “Nosaltres no vam iniciar el debat de Luis Enrique, únicament fem suport a tècnics i jugadors”, assegurava el portaveu de la grada blaugrana, Albert Yarza, al programa La Graderia.  

 

Però el cert és que s’ha obert un punt de fricció entre el gol nord del Camp Nou i altres sectors de l’estadi. De fet, membres de l’Espai d’Animació ja van tenir un enfrontament verbal amb part de la graderia per una pancarta contra els àrbitres que impedia els socis del darrere veure el partit amb nitidesa. La mateixa grada d’animació va demanar perdó després del partit. 

“Sóc molt fan de la grada d’animació, però des de la meva humil opinió, l’altre dia s’equivocaven cada cop que feien càntics a favor de Luis Enrique”, assegura una habitual a l’estadi blaugrana a les xarxes socials. 

També són moltes les persones que critiquen aquells que xiulen i no animen, recriminant-los no fer cap bé a l’equip. Alguns jugadors i l’entrenador del Barça també han protestat per l’actitud dels que han fet palès el seu descontentament: “Els xiulets no ajuden als jugadors, necessiten sentir-se estimats”, assegurava Luis Enrique. “Entenc que el culer estigui preocupat i descontent però no comparteixo la manera d’expressar-se”, diu Gerard Piqué. 

“Està clar que no estem en el millor moment, però el que més necessiten els jugadors i Lucho és que els animen i que no els xiulin”, defensa un altre soci. “8 títols de 10 i… gent que va a l’estadi a xiular entrenador i jugadors a mitja temporada. Cal? Valoracions a final de temporada, no ara”, demanen des del grup Seguiment FCB. 

El mal moment de l’equip ha obert una escletxa entre l’Espai d’Animació i socis que no comparteixen aquesta passió per la cridòria i l’animació sense miraments. El mal joc de l’equip ha tret a la llum els diferents tipus de culers: els que animen l’equip a les dures i les madures i els que volen deixar clar el seu descontentament. Al cap i a la fi, dues maneres d’entendre el Barça.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa