Els jugadors del Barça celebren un gol.
Els jugadors del Barça celebren un gol. | EFE

Després de dos mesos d’espera, arriba l’hora de la veritat. El Barça s’atura a la primera parada del viatge cap a la final de la Champions League que es disputarà al Wanda Metropolitano el pròxim 1 de juny. Els blaugrana aterren a Lió per afrontar la primera prova de foc del tram decisiu de la temporada abans de jugar-se la Lliga al Sánchez Pizjuán i al Bernabéu i la Copa del Rei també contra el Reial Madrid. No s’hi val a badar: un pas en fals pot arribar a ser definitiu. La Lliga de Campions no acostuma a donar segones oportunitats.

 

‘Mode Champions’ activat

 

Les sensacions amb què els d’Ernesto Valverde afronten l’anada dels vuitens de final de la màxima competició continental entre clubs no són les millors. Els culers vénen de trencar una mala dinàmica de tres empats consecutius, però ho van fer amb una actuació molt deslluïda contra el Valladolid. El triomf històric del Girona al Bernabéu, que allunya els blancs a nou punts del Barça, no pot amagar que els blaugrana travessen un dels pitjors moments del curs quant al joc desplegat. La baixa d’Arthur s’està notant massa en aquest aspecte i les solucions del fons d’armari no estan aportant els resultats esperats.

 

Ara bé, si alguna cosa ha demostrat el conjunt català aquesta temporada és que vol la Champions. Ho va fer a Wembley i al Giuseppe Meazza amb dues actuacions superbes que van demostrar a Europa que aquest equip està cansat de comptar les seves darreres participacions a la Champions per fracassos. Hi ha molt a millorar, però els aficionats del Barça tenen molts motius per somriure si miren com s’han comportat els futbolistes blaugrana en compromisos internacionals aquest curs. Els jugadors volen que “esa Copa tan linda” (com va batejar el capità Messi abans del Gamper) acabi a les vitrines del Camp Nou i no hi ha cap mena de dubte que posaran tot de la seva part per aconseguir-ho. La confiança en la plantilla ha de ser absoluta.

 

El Lió és molt més que Fekir

 

Encara que el Barça té molts motius per témer el Lió, també en té d’altres per ser optimista (cosa que no vol dir poder-se permetre un excés de confiança). D’una banda, els sis precedents entre catalans i francesos han acabat amb final feliç per als culers; de l’altra, els de Valverde no hauran de patir l’omnipresència de Nabil Fekir, líder i capità de l’Olympique que es perdrà el partit per sanció. El francès, d’arrels algerianes, és l’estrella dels de Bruno Génésio (i màxim golejador amb 11 dianes) i ja fa temps que truca a la porta dels millors clubs d’Europa amb actuacions excepcionals, però no podrà ajudar els seus companys a aconseguir un bon resultat per a la tornada del Camp Nou.

 

Tot i això, el Lió té molts arguments per impedir als blaugrana l’accés als quarts de final. El central Denayer i el jove migcampista tot terreny Ndombélé seran dubte fins a darrera hora, però el més normal és que formin part d’un equip titular que també inclourà la velocitat de Depay (que està vivint una segona joventut a França), la irrupció d’Aouar, el perill de Traoré i les pujades del Mendy, lateral esquerre pretès pel Barça des de fa temps. 

 

Paraula de capità

 

Tenint en compte els perills dels francesos, el més normal és que Ernesto Valverde confiï en el seu onze de gala. Amb les úniques baixes importants d’Arthur i Umtiti, que va rebre l’alta mèdica aquest diumenge i està molt il·lusionat a jugar contra el seu exequip, però encara necessita temps de rodatge, el tècnic extremeny podrà alienar un equip titular en què el principal dubte està en el mig del camp. Busquets i Rakitic són innegociables; el seu acompanyant podria ser Arturo Vidal (aposta conservadora) o Coutinho (aposta més arriscada). Dembélé vol tornar a sentir-se important i està disposat a formar línia ofensiva amb Luis Suárez i Leo Messi. L’argentí, és clar, no fallarà. Ja va deixar clar que vol aixecar l’orelluda al Wanda Metropolitano i la paraula del capità mai es pot posar en dubte. Primera parada: Lió.

 

Possible alineació: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Arturo Vidal; Messi, Suárez, Dembélé.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa