Món Esport
Així està la situació de la plantilla del Barça per a la temporada vinent

Un cop el Futbol Club Barcelona ha anunciat la data del primer compromís del primer equip masculí de la temporada 2022/2023, cal repassar la situació de la plantilla de la qual disposarà el tècnic, Xavi Hernández. La secretaria tècnica està treballant per millorar el que hi havia, tot intentant fer fora alguns futbolistes per poder fer incorporacions. Hi ha homes que acaben contracte, homes que no l’acaben però amb els quals no es compta, homes que podrien marxar per generar ingressos, homes que de ben segur arribaran i homes amb qui es somia.

Dues incorporacions segures

En primer lloc, hi ha dues coses segures. Aquestes són les arribades del defensa Andreas Christensen i el migcampista Franck Kessié. Tots dos acaben contracte a, respectivament, el Chelsea i el Milan. Per tant, arriben de manera lliure. Ara s’està treballant en la seva inscripció, com ja va passar el curs passat amb altres jugadors. El primer reforçarà una defensa necessitada de competència. I és que el curs passat Ronald Araujo va ser l’única garantia per a Xavi. El bon rendiment de Gerard Piqué va quedar minvat pels seus problemes físics, Eric Garcia va tenir alts i baixos, i Clément Lenglet, Óscar Mingueza i Samuel Umtiti van ser força inèdits. Especialment el darrer.

En el segon cas, Kessié arribarà per donar alternatives a Xavi. L’ivorià és molt polivalent, i per tant pot esdevenir un bon suplent per a Sergio Busquets en el pivot defensiu o per a Pedri González en l’interior. Fins i tot podria competir per una posició a l’onze inicial, en cas que s’acabi adaptant.

Els altres objectius al mercat

Més enllà d’aquestes dues entrades, és evident que en calen més. L’objectiu del Barça és competir per tot, si bé ara sembla molt difícil que la xavineta pugui lluitar per la Champions contra els grans europeus i la Lliga contra un Madrid imperial. Per tant, per reduir aquestes diferències, el primer somni és el de Robert Lewandowski. El polonès ja ha deixat clar que vol abandonar el Bayern de Munic, el seu actual club. És sabut que vol emprendre una nova aventura a Can Barça, i ara s’està negociant això. És difícil, però no impossible, tenint en compte que al davanter li resta només un any de contracte amb l’entitat bavaresa, i que a aquesta no li convindria quedar-se un futbolista descontent i que cobra un dels seus salaris més elevats.

També s’està treballant en les incorporacions de jugadors en altres posicions. Al lateral esquerre s’està intentant fitxar, per fi, un jugador que faci competència a Jordi Alba. Des de la sortida del francès Lucas Digne això no passa, i és necessari. En aquest sentit, podria arribar el valencianista i internacional amb Espanya José Luis Gayà. Si no, segons el diari Sport, el Barça contempla l’opció d’un altre espanyol, en aquest cas del Chelsea: Marcos Alonso.

L’altra posició que el Barça pretén reforçar a la defensa és la del lateral dret. I aquí també hi ha un objectiu semblant al darrer esmentat. És espanyol i també juga al Chelsea: César Azpilicueta. De fet, és el capità dels blues i és qui va aixecar el trofeu de la UEFA Champions League ara fa un any. El navarrès voldria canviar d’aires, i ara només faltaria negociar amb el club londinenc. Si fallés aquesta opció, es contempla la de l’argentí de l’Udinese Nahuel Molina.

Al mig del camp hi ha un objectiu que a hores d’ara és més aviat utòpic, per la qüestió econòmica. Es tracta del portuguès del Manchester City Bernardo Silva. Un polivalent futbolista que pot exercir tant a l’atac com a la medul·lar i que, tal com informa la premsa anglesa, vol canviar d’aires per motius personals. Segons el diari Sport, el club britànic ja li ha posat preu: 93 milions d’euros. Si el Barça aconsegueix sanejar la seva situació econòmica i generar ingressos en les setmanes vinents, es podria concretar això.

D’altra banda, les darreres setmanes s’ha parlat d’una altra possible entrada. És la d’un altre valencianista: Carlos Soler. El Barça es va reunir amb el València i, tal com va informar el canal Jijantes FC, els dirigents del segon van oferir als del primer Soler i també l’esmentat Gayà.

Finalment, en la parcel·la ofensiva hi ha diverses opcions. Més enllà de la del davanter centre Lewandowski, Xavi també vol reforçar els extrems. Són dues posicions a les quals dona molta rellevància. Qui sona més, a hores d’ara, pel dret, és el brasiler del Leeds Raphinha. Ja hi ha l’acceptació seva, i ara s’està negociant amb els també britànics. Si aquesta opció fallés, podria arribar de forma lliure Ángel di María. L’argentí, un dels millors futbolistes de l’època, ja finalitza contracte amb el Paris Saint-Germain.

D’altra banda, hi ha una posició que també tindrà un rentat de cara. És la del porter. Tal com va informar Relevo, Iñaki Peña, format al filial blaugrana, tornarà de la seva cessió al Galatasaray i passarà a formar part, per fi, del primer equip. El capítol d’entrades, doncs, podria estar format per l’esmentat Peña, Christensen, Azpilicueta, Gayà, Kessié, Bernardo Silva, Carlos Soler, Raphinha, di María o Lewandowski. Òbviament no arribaran tots aquests, però molt probablement tots els que arribin sortiran d’aquesta llista.

Les sortides que espera el Barça

En termes de sortides, és sabut que Joan Laporta i companyia tenen molta feina. Això sí, en primer lloc hi ha un cas que ja no depèn d’ells. Ousmane Dembélé i el seu entorn ja haurien refusat la darrera proposta de renovació i, segons la premsa francesa, apunten precisament al Chelsea. Després, hi ha cessions que es resoldran pel simple fet que el seu termini ja s’acaba. Primer, la de Luuk de Jong.

El davanter neerlandès ha estat una gran alternativa tant per a Ronald Koeman com per a Xavi Hernández quan les coses s’han posat magres, i ha salvat molts punts. Ha anat de menys a més molt clarament, però tot fa indicar que tornarà a Sevilla. D’altra banda, qui també acaba el seu període de cessió és Adama Traoré. En aquest cas, aquest ha anat de més a menys.

Al principi va tenir un gran rendiment, que va coincidir amb el gran estat de forma de la xavineta: amb una època en la qual el Barça anava de golejada en golejada. Però la seva participació es va anar evaporant i, després que s’hagués parlat que el club intentaria quedar-se l’hospitalenc a canvi que el seu equip propietari, el Wolverhampton, fes el mateix amb Francisco Trincâo. Ara, però, sembla que això no passarà.

Per tant, on la junta directiva s’haurà d’arremangar serà amb els jugadors que no compten per a Xavi però que no acaben contracte. És a dir, després que el tècnic hagi parlat amb ells i els hagi deixat clar les seves intencions i aquests les hagin acceptat, ara toca trobar-los un destí. No sempre és fàcil, ja que la majoria d’equips no es poden permetre els sous dels jugadors del Barça.

En aquesta carpeta entren el porter Neto Murara, els defenses Clément Lenglet, Samuel Umtiti i Óscar Mingueza, els migcampistes Riqui Puig i Miralem Pjanić i el davanter Martin Braithwaite. De moment, només es coneix un possible aterrament de Lenglet al Tottenham i un possible moviment de Pjanić a l’Olympique de Marsella (segons Tuttosport). Els altres jugadors tenen mercat, però encara no tenen destí.

Després, hi ha un cas aïllat en termes de sortides. És el de Frenkie de Jong. Hi ha dues circumstàncies que generen que s’especuli amb la seva sortida: el fet que el Barça necessita ingressos i ell és un dels jugadors més valuosos de la plantilla i que, alhora, encara no s’hi ha consolidat del tot; i el fet que el Manchester United hagi contractat com a entrenador Erik ten Hag, que va ser qui el va fer brillar a l’Ajax abans.

Els jugadors que, llevat que hi hagi sorpreses, continuaran

Finalment, els jugadors del primer equip que, llevat que hi hagi sorpreses, continuaran a la disciplina blaugrana són el porter Marc-André ter Stegen, els defenses Jordi Alba, Araujo, Eric Garcia, Gerard Piqué i Sergiño Dest; els migcampistes Sergio Busquets, Pedri, Gavi, Sergi Roberto i Nico González; i els davanters Pierre-Emerick Aubameyang, Memphis Depay, Ferran Torres i Ansu Fati. A més, com sempre, hi haurà la possibilitat que membres del filial sumin participacions al primer equip. Podria ser el cas del lateral esquerre Alejandro Balde i del flamant nou fitxatge Pablo Torre.

Aquí es produeix un definitiu asterisc. És el de Dani Alves. El brasiler acaba contracte a les acaballes del mes de juny, però podria renovar. Segons el diari Sport, el Barça podria renovar-lo fins tot just després del Mundial, amb l’opció de prolongar el contracte sis mesos més perquè acabi la temporada vinent a Can Barça.



Més notícies
Imatge promocional de l'Olot-Barça | FC Barcelona
El primer partit de la pretemporada del Barça tindrà un motiu especial
Notícia: El primer partit de la pretemporada del Barça tindrà un motiu especial
Comparteix
La xavineta s'estrenarà contra un Olot que celebrarà el seu centenari, abans de viatjar als Estats Units
Robert Lewandowski, durant un partit contra el Liverpool | Europa Press
Un moviment multimilionari del mercat apropa Lewandowski al Barça
Notícia: Un moviment multimilionari del mercat apropa Lewandowski al Barça
Comparteix
El Liverpool ha fitxat Darwin Núñez per cent milions d'euros i això pot provocar un gran efecte dominó
Luis Enrique, seleccionador d'Espanya | Europa Press
El gran assenyalat i el gran triomfador del Barça amb la selecció espanyola
Notícia: El gran assenyalat i el gran triomfador del Barça amb la selecció espanyola
Comparteix
Gavi i Eric, els dos jugadors a destacar amb la selecció
Nahuel Molina, jugador de l'Udinese | Europa Press
El Barça posa en òrbita aquest jugador revelació pel lateral de la defensa
Notícia: El Barça posa en òrbita aquest jugador revelació pel lateral de la defensa
Comparteix
Nahuel Molina, una variant per si falla Azpilicueta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa