L’hora de demostrar-ho tot

El Barça afronta l'anada de l'eliminatòria dels quarts de final de la Champions contra el Manchester City

El Barça de Lluís Cortés s’enfrontarà, per fi, a un rival que tindrà opcions més que reals de complicar la vida a les catalanes. Després d’una temporada poc exigent, no per demèrit de les contrincants, sinó per una total i absoluta superioritat de les blaugrana respecte a tots els equips estatals, als quarts de final de UEFA Women’s Champions League arriba la primera prova de foca de les culers.

Per molt que resulti estrany, el Barça rebrà el Manchester City com a local a la població de Monza, a Itàlia (12:30 hores / Esport3 i Barça TV). Això, a causa de les restriccions del coronavirus entre l’Estat espanyol i el Regne Unit respecte a la soca britànica. En canvi, la tornada sí que es podrà disputar a Anglaterra, cosa que representa un inconvenient per a les blaugrana.

En qualsevol cas, el repte és majúscul i no hi ha excuses. El Manchester City és un dels grans del futbol femení anglès. Tot i ser segones, a dos punts del Chelsea, només han ensopegat quatre vegades a la Premier League i encadenen una gran ratxa de victòries. El Barça ho ha guanyat absolutament tot a la Primera Iberdrola, però el fet de no haver tingut cap rival de l’alçada de les citizens pot fer que les blaugrana no estiguin tan tensionades o que rebin massa pressió.

Ara bé, l’objectiu del Barça és aixecar la Champions i per fer-ho hauran de superar aquest equip sigui com sigui. Cortés compta amb la baixa molt important de Jenni Hermoso. La davantera ha viatjat amb l’expedició culer, però serà molt complicat que es pugui recuperar a temps. El City perd Steph Houghton, la capitana, però continua comptant amb el gran referent de Lucy Bronze i els gols d’Ellen White.

Si les blaugrana superen aquesta eliminatòria, les esperarà, amb gairebé total probabilitat, el temut Olympique de Lió a les semifinals, el gran dominador del futbol femení europeu de les darreres temporades. Les de Lluís Cortés sabien que era un escull que haurien de superar si volien aixecar el títol, així que, si aconsegueixen batre el City, hi haurà una final anticipada a doble partit.

Més informació

Nou comentari