Pot ser pel romanticisme de les nits d’estiu. Pot ser per aquesta espècie d’ensomni en el qual entres en una nit calorosa a un jardí o a una terrassa i que et fa imaginar coses fantàstiques. Pot ser que vulguem fer cas del mestre William Shakespeare i el seu Somni d’una nit d’estiu, però el cas és que hi ha alguna cosa que fa pensar que, si el Barça ens ha de fer tornar algun dia a aquell futbol de fantasia, ha de ser aquesta nit, estranya, de Champions. L’equip de Quique Setién s’enfronta al Nàpols al Camp Nou, buit, en la tornada dels vuitens de final de la màxima competició europea (21:00 hores / Movistar Liga de Campeones) i, després de moltes setmanes de preparació, alguna cosa pot haver canviat.

“Ens agradaria fer sempre les coses bé, però no ha estat així”, ha reconegut el tècnic càntabre a la roda de premsa prèvia a aquest duel de Lliga de Campions. Per fi, Setién s’ha deixat abraçar obertament per l’autocrítica, aquesta companya que pot arribar a ser tan dolorosa, però que a la vegada aporta tantes coses bones a la llarga. A més, l’entrenador del Barça també ha afirmat que té ganes de fer gaudir l’espectador, vol divertir el culer, i, per complir-ho, ha assegurat que no renunciarà al futbol vertical. Encara fa més il·lusió veure’l convençut de la victòria, i d’alguna cosa més: “Aquest no serà el meu últim partit amb el Barça. Arribarem a la final”.

Així, els blaugrana saben que han d’anar amb tot per no caure tràgicament als vuitens de final i poder arribar a la fase de vuit equips de Lisboa. A Portugal pot passar qualsevol cosa. Els partits són a una bala, sense tornada, i si el Barça de Messi, Griezmann, De Jong, Piqué, Ter Stegen i companyia és capaç de brillar durant tres duels seguits, són imparables. Això sí, abans toca fer la feina i vèncer el Nàpols. El marcador aconseguit a San Paolo (1-1) dona un lleuger avantatge als culers, però només en cas que hi hagi un empat a cap gol. A part d’això, només els val la victòria, així que faran bé de no especular.

Pel que fa a temes més concrets, les baixes blaugranes es compten a grapats. Umtiti i Dembélé lesionats, Vidal i Busquets sancionats i Arthur en rebel·lia. És per això que Setién ha convocat fins a nou jugadors del filial i ha insinuat que Ansu Fati i Riqui Puig podrien arribar a ser titulars. Al Nàpols, tot el contrari. Els únics futbolistes que podrien haver arribat a quedar-se a Itàlia, han entrat a la convocatòria: Kostas Manolas i Lorenzo Insigne. Tanmateix, el Barça no té cap excusa. Jugador per jugador, els blaugrana són millor equip i, de fet, ells mateixos saben que està només a les seves mans fer-nos somiar de nou.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa