Món Esport
Els diners que tenen previst gastar-se els precandidats a les eleccions del Barça
  • CA

La cursa cap a la presidència del Barça d’enguany serà, sense cap mena de dubte, una de les més peculiars de la història del club blaugrana. Al context de pandèmia i la crisi institucional, econòmica, esportiva i social que travessa l’entitat s’hi ha sumat el fet que hi ha fins a nou socis que volen ocupar la zona noble del Camp Nou. Tots ells, no obstant això, no podran superar el tall de signatures que hauran de recollir durant el Nadal. Per no quedar-se a les portes, els precandidats tenen previst invertir un bon grapat de diners.

La batalla del Camp Nou, podcast de Catalunya Ràdio, ha revelat el que tenen previst gastar-se alguns dels precandidats. Joan Laporta, Toni Freixa –que ha creat una societat limitada per fer front a la campanya– no han volgut donar cap xifra, mentre que Lluís Fernández Alà, Agustí Benedio i Pere Riera no han respost. La resta, no obstant això, no ha tingut cap problema a ser transparents en aquesta qüestió. El pressupost de Víctor Font oscil·larà entre els 500.000 i els 600.000 euros; Farré també es gastarà mig milió d’euros; Vilajoana –que no ha d’avalar i, per tant, no té una pressió econòmica tan elevada– ha reservat 400.000 euros per la precampanya i 300.000 més per la campanya; per últim, Emili Rousaud serà el que menys pagarà, 300.000 euros.

En aquestes dades no s’inclouen totes les despeses que els precandidats a les eleccions del Barça han hagut d’assumir en la construcció dels seus projectes. Alguns d’ells, sobretot Víctor Font, ja fa molts anys que treballen en la seva proposta. És sorprenent, si més no, les xifres elevades que han sortit a la llum tenint en compte el context de crisi econòmica que viu el país.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa