Món Esport
Del totpoderós Bayern al City de Guardiola: els possibles rivals del Barça a la Champions
  • CA

El Barça va acabar de la pitjor manera possible una fase de grups pràcticament perfecta. Els de Ronald Koeman van arribar a la darrera jornada amb ple de victòries, però van ser incapaços de mantenir el seu avantatge respecte a la Juventus i van encaixar una golejada que els va condemnar a classificar-se per als vuitens de final de la Lliga de Campions com a segons. Això, és clar, tindrà unes conseqüències horroroses de cara al sorteig del pròxim 14 de desembre: el conjunt blaugrana passarà de poder-se enfrontar a equips com el Porto o la Lazio a haver de jugar-se el passi als quarts contra algun dels principals favorits a guanyar l’orelluda.

El Bayern de Munic, el Manchester City, el Liverpool i el PSG són, sense cap mena de dubte, els equips més exigents amb què podria ser aparellat el Barça. El record del 2-8 encara és massa recent per poder tractar de tu els bavaresos; el conjunt de Pep Guardiola té ganes de triomfar a Europa i no vol tornar a veure com el seu projecte ambiciós fracassa en la competició continental; seguir el ritme del rock and roll dels de Jürgen Klopp es pressuposa, ara per ara, impossible; Neymar Jr i Mbappé, per últim, ja van demostrar la temporada passada que al Parc dels Prínceps tenen ganes de veure com la inversió multimilionària es tradueix en títols importants.

D’altra banda, els culers hauran d’estar prou satisfets si el sorteig els enfronta amb el Chelsea o al Borussia Dortmund. Els londinencs han fet un pas endavant respecte als darrers anys i estan completant un gran inici de temporada a les ordres de Frank Lampard, mentre que els alemanys sempre posen les coses difícils, sobretot al Westfalenstadion –denominat Signal Iduna Park per motius de patrocini–. És innegable, no obstant això, que aquests dos equips no estan en el mateix graó de l’escala de competitivitat que els quatre primers i que, per aquest motiu, no suposarien una exigència tan gran.

Val a dir, no obstant això, que si el Barça té alguna intenció o voluntat de lluitar per la Champions, està obligat a enfrontar-se (i superar) els millors equips del continent. Per aquest motiu, els de Koeman estaran obligats a competir contra tothom si pretenen evitar que la temporada d’enguany sigui de transició. Les sensacions després d’uns mesos, però, és que els blaugrana es troben molt lluny de poder-se considerar entre els millors d’Europa i que, per tant, passi el que passi el pròxim dilluns, no seran favorits a classificar-se per als quarts de final. Acceptar la realitat és el primer pas per rebel·lar-s’hi.

Els equips classificats per als vuitens de final de la Champions League

  • Grup A: Bayern de Munic i Atlètic de Madrid
  • Grup B: Reial Madrid i Borussia Mönchengladbach
  • Grup C: Manchester City i Porto
  • Grup D: Liverpool i Atalanta
  • Grup E: Chelsea i Sevilla
  • Grup F: Borussia Dortmund i Lazio
  • Grup G: Juventus i Barça
  • Grup H: PSG i Leipzig


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa