Món Esport
Les possibles dates per celebrar el referèndum contra Bartomeu
  • CA

Setmana molt important de cara al futur del Barça. Després que la setmana passada finalitzés amb èxit el procés de validació de signatures de la moció contra Josep Maria Bartomeu i la seva directiva, la Mesa del vot de censura va demanar a la junta blaugrana que convoqués, en un termini d’entre 10 i 20 dies hàbils, un referèndum per decidir si el mandat que va sortir guanyador de les eleccions del 2015 s’acaba abans del previst o no. Només una paralització per part del jutge –després de la denúncia del club a la Guàrdia Civil–, una dimissió en bloc de l’equip directiu o una situació d’emergència sanitària evitaran que els socis dictin la seva sentència a les urnes les pròximes setmanes.

En aquest escenari, si Bartomeu torna a fer gala de la seva capacitat de resiliència i accepta la possibilitat de convertir-se en el primer president de la història del Barça a ser expulsat per la massa social, els terminis fixats pels estatuts només contemplen dues dates possibles per celebrar el referèndum: el cap de setmana del 24 i 25 d’octubre o el següent, el de Tots Sants. Podria ser que, per qüestions sanitàries, la votació es dugués a terme en dos dies, però en principi està descartada la possibilitat que se celebri entre setmana. Per aquest motiu, la situació ha quedat reduïda a només dues alternatives. Tot, és clar, si cap dels tres factors mencionats condiciona el procés democràtic secundat per gairebé 20.000 socis.

Segons ha informat TV3, la junta de Bartomeu opta per celebrar la jornada en qüestió el cap de setmana de Tots Sants, és a dir, tan tard com pugui. D’altra banda, els promotors de la moció prefereixen votar com més aviat millor, encara que si el president de la Mesa –Josep Maria Vallbona– no desempata i vota en blanc, estan disposats a acceptar la voluntat de la directiva del Barça. Tenen clar que l’important és que el referèndum se celebri, sigui quan sigui sempre que es respectin els estatuts de l’entitat. En principi, la data definitiva no hauria de tardar a conèixer-se.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa