Món Esport
El pla econòmic de Font: 1.500 milions d’ingressos per protegir el model de propietat del Barça
  • CA

El Barça és un tren que va directe contra la paret a 200 km/h i necessita una junta directiva que aconsegueixi frenar-lo i redirigir-lo. D’aquesta forma ha definit la situació del club blaugrana Víctor Font en la presentació del seu projecte econòmic. Sí al Futur es presentarà a les eleccions a la presidència de l’entitat culer amb una proposta basada en dos grans pilars: un pla de xoc per als 100 primers dies de govern – que inclou una auditoria de l’Espai Barça i contempla una reestructuració de les despeses i una reestructuració del deute– i una estratègia de creixement per “monetitzar els 400 milions de barcelonistes arreu del món”.

Un dels grans aspectes en els quals haurà de treballar de valent el nou president del Barça serà en la generació d’ingressos. Per treballar-hi de valent, Font, que considera que el club tancarà l’exercici 2020/21 amb unes pèrdues d’uns 100 milions d’euros, vol dinamitzar els tradicionalsmedia (drets televisius), comercial (patrocinis, botigues, llicències, amistosos i gires i escoles) i estadi (ticketing, hospitality, abonaments, socis, museu, bars i restaurants i esdeveniments)– però, sobretot, impulsar noves línies de negoci, referents als continguts (Barça Studios, Barça TV+, plataformes i coproduccions), al marxandatge (e-commerce i expansió retail) i a altres digitals com els eSports, el gaming i l’Innovation Hub. Aquest segon grup és el que té més potencial de creixement.

“Tenim un pla ambiciós, però molt realista, que ens permetria generar fins a 1.500 milions d’euros al final del mandat. Haver fet els deures ens permet presentar aquestes xifres”, ha valorat el precandidat, que ha insistit molt en la protecció del model de propietat sense que això es tradueixi en la pèrdua de competitivitat ni en la venda de jugadors ni patrimoni. Els factors clau d’èxit del pla de negoci 2021-26 de Font seran els “socis estratègics”, el “talent especialitzat”, la “desintermediació”, la “innovació” i un “Espai Barça viable i sostenible”. Sobre la remodelació del Camp Nou, precisament, l’aspirant a la presidència ha apuntat que calcula tenir-lo acabat en el tercer trimestre del 2025, però que “intentarem escurçar els terminis tant com puguem”. En principi, i sempre que les obres ho permetin, el primer equip “no haurà de jugar en un altre camp durant aquests anys”.

Un equip “molt potent”

Per posar en marxa el projecte econòmic, Sí al Futur ha presentat aquest divendres els membres del consell directiu que s’encarregaran de revertir la crisi financera del Barça. Seran Xavier Carbonell –director executiu amb gran experiència en la indústria de l’instrumental mèdic–, Iñaki Ecenarro Iturrioz –fundador de Trovit–, Oscar Pierre Miquel –fundador de Glovo–, Manel Sarasa i Serra –cofundador i director general de Wine is Social–, Joaquim Uriach Torelló –president del grup farmacèutic Uriach–, Luis de Val Mínguez –fundador i CEO de YouPlanet– i José Manuel Villanueva Villalba –cofundador de Privalia–. L’enginyera i empresària Carlota Pi assessorarà l’equip, “molt potent” i “perfectament preparat” per afrontar un repte “majúscul”, però no formarà part de la junta perquè no compleix el requisit de cinc anys de sòcia d’antiguitat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa