Piqué, únic jugador de camp de la Lliga que ha disputat tots els minuts
Piqué, durant el partit del Barça contra el València. | EFE

L’empat del Barça a San Mamés va deixar mal sabor de boca als afeccionats culers, tant pel resultat final com per les sensacions de l’equip, que en cap moment va sentir-se superior a l’Athletic Club. En termes defensius, no obstant això, Gerard Piqué i Clément Lenglet van tornar a compaginar-se a la perfecció i, dues aturades majestuoses de Ter Stegen al marge, van guanyar la partida a uns sempre persistents Iñaki Williams i Raúl García.

 

Piqué va aprofitar l’avinentesa per escriure el seu nom en el llibre de la història del Barça. El central català es va convertir en el futbolista de camp blaugrana amb més partits de Lliga disputats de forma consecutiva (23). El barceloní, que acumula 2.070 minuts a la competició de la regularitat, va superar Nando, que en la temporada 1990/91 va encadenar 22 titularitats. A més, el central del Valladolid Fernando Calero, que era el jugador de camp que havia jugat tant com ell, es va perdre el partit del seu equip contra el Vila-real, fet que permet a Piqué consagrar-se com a líder en solitari en aquest aspecte.

 

El Barça té sis centrals al primer equip i, encara que només un no està en perfectes condicions físiques (Umtiti), la realitat és que Piqué –que també és l’únic jugador de camp de la Lliga que ha jugat tots els minuts aquesta temporada– i Lenglet s’han consagrat com a indiscutibles. Català i francès estan a un nivell espectacular i, de moment, molt hauran de treballar els seus companys de posició si els volen competir la titularitat.Nou comentari