x
Piqué intenta frenar un atac d’Ünal | MARTA PÉREZ / EFE

Que Gerard Piqué és un líder dins i fora la gespa no és cap secret. Com tampoc ho és que sigui el defensa més en forma del Barça aquesta temporada. I no només per les lesions d’homes com Umtiti o Sergi Roberto, sinó perquè el seu rendiment, acompanyat d’un físic sempre prominent, sempre està entre el notable i l’excel·lent. Contra el Valladolid, el central barceloní ha tornat a ser titular i ha jugat tot el partit sencer. A l’Excel d’Ernesto Valverde hi apareixen els minuts de tots els jugadors, i allà el tècnic intenta anar dosificant les càrregues físiques. Però el descans és un luxe que encara no se li permet a Piqué en un equip que compta en nòmina amb sis centrals. 

 

Poc importa que el central sigui el jugador de la plantilla amb més minuts (2.970), que dimarts el Barça afronti l’anada de l’eliminatòria dels vuitens de final contra l’Olympique de Lió a França, o que el rival d’aquest dissabte fos el Valladolid, un equip modest de la Lliga en hores baixes i que ve patint força problemes per marcar gols. Piqué és titular, passi el que passi. Ho ha estat en totes i cadascuna de les 24 jornades de Lliga on, a més, ho ha jugat absolutament tot. Al llarg de la temporada, de fet, només s’ha perdut cinc partits: el de la sisena jornada de la lligueta de grups de la Champions contra el Tottenham, quan el Barça ja se sabia primer de grup, i les dues primeres eliminatòries de la Copa del Rei, contra Cultural Leonesa i Llevant. “Descansar jo? És decisió del míster, quan em pregunta li dic que estic bé, per ajudar l’equip”, ha confessat als micròfons de Movistar Partidazo un cop ha acabat el partit. 

 

Ni Murillo ni Todibo, que ni han entrat a la llista contra el Valladolid, han aconseguit fer ombra al central català un partit marcat al calendari com a adient per fer rotacions abans d’un autèntic Tourmalet. Tot el contrari, Piqué ha jugat i ho ha fet sent, a més, una de les peces més destacades de l’equip. El central ha completat amb èxit 79 de les 83 passades intentades (95% d’encert), ha interceptat una pilota, n’ha robat una altra i ha refusat diverses centrades i algun xut. Piqué ha estat omnipresent a les dues àrees. A la pròpia ha impedit una ocasió de gran perill de Míchel, que entrava a l’àrea petita, i ha arribat a liderar diferents contraatacs. A l’àrea rival també ha estat determinant poc abans del descans, quan ha provocat el penal que ha servit per guanyar el partit. 

 

A la segona part, el central blaugrana ha seguit sent un mur darrere i un líder en atac, estirant l’equip i conduint-lo prop de l’àrea, on apareixia com un rematador més. Conscient que l’equip estava espès, ha decidit tirar del carro, i ho ha aconseguit. En acabar el partit, ha fet autocrítica i ha donat un toc d’atenció als seus companys: “No hem jugat bé. No ha estat ni molt menys un bon partit. La millor notícia, la victòria. Però hem de millorar, les sensacions han de ser molt millors, si no, dimarts ho passarem malament. Els rivals juguen i plantegen partits difícils, però no hem tingut rapidesa. O tornem a la possessió i el control… si no, així som un equip més dèbil”. El Barça ha demostrat que necessita a Piqué fins i tot el dia on ell, més que ningú, necessitava un descans. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa