Piqué es pronuncia sobre la crisi digital: “Bartomeu estava tocat, me’l vaig creure”

Gerard Piqué ha trencat el silenci. El central del Barça ha fet un pas endavant per recordar, en la roda de premsa prèvia a la visita del conjunt blaugrana al Nàpols, corresponent a l’anada dels vuitens de final de la Champions League, que per molts terratrèmols institucionals que hi hagi, “el que ha aguantat el club els últims anys han estat els resultats”. El defensa culer ha reiterat moltes vegades que la plantilla entrenada per Quique Setién està centrada en el futbol, a plasmar sobre la gespa la proposta del nou entrenador, i ha intentat apagar l’incendi derivat de l’escàndol de les xarxes socials al Camp Nou amb un to conciliador i exterioritzant que els encarregats de valorar la gestió de Josep Maria Bartomeu “seran els socis quan arribin les eleccions”.

“Les xarxes socials són incontrolables i tothom hi pot dir el que vulgui. No serà la primera vegada ni l’última que passi això. Respecte a les explicacions del president, jo me’l vaig creure. Vaig poder interpretar que, com a mínim, ell no ho sabia, ja que estava una mica tocat quan el vaig veure. El tema ja està solucionat, ara cal passar pàgina. Tot el que no tingui a veure amb la pilota no ens farà cap bé”, ha reflexionat al voltant de la crisi digital del Barça per deixar clar que les explicacions de Bartomeu van convèncer els capitans d’un equip que demà visitarà per primera vegada San Paolo, un estadi “històric” al qual “a tot jugador li agrada jugar”.

Entre altres qüestions, Piqué també ha justificat la piulada que va fer la setmana passada contra un periodista afí a Josep Maria Bartomeu, a qui va titllar de titella. “De titelles n’hi ha a tot arreu. Ho som tots durant la nostra vida en algun moment. En el seu cas va ser molt evident, però no va ser un missatge cap a la directiva. La junta, com tothom qui té poder, té gent que la protegeix. I això està molt bé, ho fa tothom, però el que no està bé és que se sobrepassin certes línies. Ara toca centrar-nos en el futbol, que és el més important”, ha remarcat, una vegada més, abans de sentenciar que “si volem tenir tranquil·litat, hem de guanyar i hem de jugar bé”.

Les declaracions de Piqué prèvies al Nàpols-Barça de Champions

Primera visita a San Paolo: “Quan ets futbolista, t’agrada provar coses noves. Venir aquí és una d’elles per a mi. El Nàpols és un equip que ha millorat molt en els últims anys. Les últimes setmanes ha estat una mica irregular, però enguany ha vençut equips com la Juventus o el Liverpool. Ens posarà les coses molt difícils”.

Centrats en el futbol: “Nosaltres intentem fer la nostra feina. En aquest club sempre ha estat important el que passa sobre el terreny de joc, els resultats, que són els que ho han decidit tot. Si no arriben bons resultats, no hi ha tranquil·litat. El partit de demà és suficient important per pensar en altres coses. Haurem d’estar molt concentrats per intentar aconseguir un bon resultat de cara a la tornada i per continuar agafant confiança pel que vindrà”.

Créixer a poc a poc: “Altres anys hem arribat a aquesta fase de la Champions sent més favorits del que ho som ara. Sent el Barça i amb l’equip que tenim, però, no tinc cap dubte que de possibilitats de guanyar el títol en tenim. Hem d’anar pas a pas. Ara ens ha tocat el Nàpols i hem d’intentar classificar-nos per a la pròxima ronda. No semblem tan forts, però potser al maig estem imparables. El que hem de fer ara és créixer i anar partit a partit”.

Enfadat per l’escàndol de les xarxes socials?: “No t’ho sabria dir. Tant me fa. Les xarxes socials són incontrolables i tothom hi pot dir el que vulgui. No serà la primera vegada ni l’última que passi això. Respecte a les explicacions del president, jo me’l vaig creure. Vaig poder interpretar que, com a mínim, ell no ho sabia, ja que estava una mica tocat quan el vaig veure. El tema ja està solucionat, ara cal passar pàgina. Tot el que no tingui a veure amb la pilota no ens farà cap bé”.

Els records d’Anfield i Roma: “Mai no oblidarem el que va passar. Han estat dos cops durs en la història del Barça. Crec, però, que de les grans derrotes sempre pots extreure coses positives. Sabrem com afrontar tot el que vingui, encara que cada situació sigui diferent. No tinc cap dubte que d’aquestes derrotes hem après moltes coses”.

El Nàpols s’ha sobreposat a la seva mala ratxa: “És un equip que no va començar molt bé la temporada, però ha anat creixent i ara els resultats l’estan acompanyant. Té molt bons jugadors. Si no sortim al camp amb una mentalitat adequada, ens crearà molts problemes. Intentarem dur a terme la proposta que últimament ens està anant molt bé. És important que marxem a casa amb gols marcats”.

Messi en el temple de Maradona: “De Maradona ja s’ha dit tot. És un jugador únic en la història, va fer molt pel futbol tant al Barça com al Nàpols. Si em demanes que triï entre ell i Messi, però, jo em decanto per la regularitat i la màgia de Leo, que ja fa temps que demostra que és el millor i, a més, he conviscut amb ell”.

La polèmica amb les xarxes socials: “De titelles n’hi ha a tot arreu. Ho som tots durant la nostra vida en algun moment. En el seu cas va ser molt evident, però no va ser un missatge cap a la directiva. La junta, com tothom qui té poder, té gent que la protegeix. I això està molt bé, ho fa tothom, però el que no està bé és que se sobrepassin certes línies. Ara toca centrar-nos en el futbol, que és el més important”.

Els resultats manen: “S’està donant massa importància a tot plegat. Nosaltres ens centrem en el terreny de joc, en la pilota. La resta, el soroll mediàtic, no es pot controlar. És part de l’esport i del club en el qual estem. Sabem la responsabilitat que tenim. Si els resultats són bons, la resta de coses no tenen importància. El que vol veure la gent és el Barça guanyant. I això és el que intentarem fer”.

Amb la victòria entre cella i cella: “No he tingut l’oportunitat de parlar amb ell sobre aquesta qüestió. Imagino que estarà content de jugar en un estadi amb tanta història com aquest. Al final, la història i la tradició de l’estadi està bé, però hem vingut aquí a obtenir un bon resultat. Estem molt conscienciats en el fet que volem guanyar”.

Messi es podria retirar al Nàpols?: “En el futbol no pots dir mai, però l’amo del seu futur és ell i això t’ho ha de respondre ell. Jo el que et puc dir és que vull que es retiri al Barça”.

No es mulla sobre si el Barça està ben gestionat: “Això ja ho decidirà el soci quan hi hagi seleccionats. No estic suficient informat per valorar-ho. No sé què és veritat i què no de tot el que s’ha dit. Els resultats sempre han estat el més important. Si volem tenir tranquil·litat, hem de guanyar i hem de jugar bé”.

Partit a partit: “Cada partit marca el següent. El resultat de demà influenciarà el de diumenge. Fa dues setmanes estàvem a sis punts del Madrid, vam guanyar al Benito Villamarín i ara la situació és completament diferent. El bon resultat ens va donar molta confiança. I això és el que intentarem aconseguir pel clàssic del pròxim diumenge”.Més notícies

Setién: “Espero que el meu debut a la Champions es recordi pel bon joc del Barça”

"És molt emotiu per a mi iniciar aquest periple europeu en un estadi amb tanta història com el del Nàpols", ha declarat l'entrenador càntabre

Gattuso, entrenador del Nàpols, lloa el Barça de Setién i divinitza Messi

"Ha tornat el Barça de fa dos anys", ha declarat el tècnic del conjunt italià, rival dels blaugrana als vuitens de final de la Champions

Nou comentari