Món Esport
Piqué, entre l’operació i el tractament conservador
  • CA

Les proves que el Barça ha realitzat al genoll dret de Gerard Piqué han confirmat l’esquinç de grau 3 al lligament lateral intern, però a la vegada han afegit una lesió parcial al lligament encreuat anterior que podria ser més greu que l’afectació que s’havia observat en primera instància. 

Si bé la caiguda de Correa sobre la cama de Piqué va augurar els pressentiments més pessimistes des del primer moment, una primera exploració al mateix Wanda Metropolitano va alleugerir els culers. En un inici s’especulava amb un trencament dels lligaments encreuats, cosa que pot arribar a suposar uns vuit mesos de baixa, però l’esquinç que es va detectar en primera instància ho reduïa tot a les sis o vuit setmanes.

Tanmateix, els serveis mèdics del club han acabat detectant una lesió parcial lligament encreuat i ara s’haurà de prendre una decisió arriscada i determinant. Si el genoll de Piqué pot aguantar i està estable, l’operació no serà necessària. En un futbolista de la seva edat, una rehabilitació i una recuperació no és tan senzilla com en el cas de, per exemple, Ansu Fati, qui sí que va optar per passar per quiròfan directament. 

En declaracions a RAC1, el doctor de l’esport Jordi Surós ha recomanat que, en el cas de Piqué, “el tractament conservador és més recomenable”, ja que el temps de baixa seria molt més lleu i no perdria tanta forma. Tot i això, aquesta decisió dependrà sempre de l’estabilitat del seu genoll i la seva musculatura.

Sigui com sigui, Piqué haurà d’estar entre sis i vuit setmanes de baixa per força per l’esquinç al lligament lateral intern. Una operació podria ampliar-ho tot als quatre mesos, com a mínim, però aquesta opció no és la preferida del club. Ara per ara, l’entitat blaugrana estaria esperant una nova opinió, probablement la del Doctor Cugat, abans de prendre la decisió final. 

Amb tot i per resumir, si el central català i els metges opten per l’operació, haurà d’estar un mínim de quatre mesos de baixa i això podria significar perdre per sempre el Piqué del màxim nivell. En canvi, el tractament conservador permetria recuperar-lo entre les sis i vuit setmanes de baixa que exigeix l’esquinç del lligament lateral intern, però caldrà assegurar-se que no es prenen riscos massa elevats.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa