Món Esport
Piqué: “Les televisions de Madrid diuen que sóc un traïdor”
  • CA

Gerard Piqué ha reiterat, ja sigui per escrit o davant els mitjans de comunicació, el seu suport al dret a decidir del poble de Catalunya. De fet, el passat 1 d’octubre, el central català va esclatar a plorar després de l’actuació policial contra els votants del referèndum d’autodeterminació celebrat al país. En un article publicat a la plataforma The Players Tribune, a través de la qual el mateix defensa va entrevistar Luis Suárez i Neymar Jr, ha tornat a pronunciar-s’hi mesos després:

“Puc fer broma amb els companys, perquè són els meus germans a la selecció espanyola. Potser odiem els clubs en els quals juguem, però tots nosaltres juguem pel mateix país, amb el mateix somni. I això és quelcom que em fa estar molt orgullós. Des de petit, des que vaig veure Luis Enrique amb sang a la samarreta en el Mundial ’94, el meu somni era jugar amb la selecció nacional”, escriu l’internacional.

 

I segueix: “Estic extremadament orgullós de lluir l’escut cada quatre anys al Mundial. Potser això sorprendrà molta gent. Si veus la televisió a Madrid, ells us expliquen una història molt diferent sobre mi. Ells diuen que sóc un traïdor, que vull separar el país perquè dono suport al dret a vot dels catalans en un referèndum d’independència”.

Més reflexions de Piqué sobre els seus pensaments polítics:

 

“Mai he comentat què voto. I no estic intentant ser polític i influenciar la gent. Allò que penso és irrellevant. Només sóc una opinió de milions. Però sí que crec que 7,5 milions de persones de la meva terra, Catalunya, té el dret de votar en aquesta qüestió de manera pacífica”.

 

“La situació és complexa i requereix molta discussió i debat. És una posició difícil per a mi, personalment, perquè el moment més feliç de la meva vida ha estat guanyar la Copa del Món amb Espanya. Però a l’altra banda, ser català és a la meva sang. És la meva gent, la meva herència, la meva terra. I quan el 80% dels catalans diuen que tenen el dret de votar, crec que han de ser escoltats. Si aquesta opinió fa que no agradi als meus compatriotes, bé, estic molt tranquil amb això”.

 

“He sabut que gent a Amèrica diu als jugadors de l’NBA que ‘callin i dribblin‘ quan expressen les seves opinions sobre problemes reals de la societat. És ridícul, no? Doncs el mateix passa a Espanya. Ells diuen ‘calla i juga a futbol, és l’únic que saps fer’. Ho sento, però no penso callar i jugar. No és l’únic que sé fer. Hi ha molta més profunditat en els futbolistes d’allò que la gent es pensa i crec qu és important que ens expressem i donem la nostra visió. Els futbolistes som humans i això és quelcom que sembla haver-se oblidat en el món dels mitjans en el qual vivim avui.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa