Món Esport
Piqué: “En Pep, simplement, no va confiar més en mi”
  • CA

La temporada 2011-12 fou la pitjor en la carrera de Gerard Piqué i, curiosament, la darrera de Pep Guardiola com entrenador del Barça. El central català ho ha explicat obertament al web The Players Tribune, plataforma des de la qual el futbolista blaugrana va entrevistar Neymar Jr i Luis Suárez, on s’ha obert per confessar diverses situacions íntimes mai abans exposades en públic. Una d’elles, la situació que va viure amb Guardiola en l’última temporada del tècnic de Santpedor al capdavant del Barça.

En un text extens, Piqué resum què va passar durant aquella època. “Quan tenia 24 anys, estava a dalt de tot. Ho havia guanyat tot: la Lliga, la Champions, el Mundial. I tenia d’entrenador un geni com Guardiola. Estava al club de la meva vida. I llavors…vaig tenir la pitjor temporada de la meva carrera professional”, relata. “A mesura que avançava la temporada, Guardiola va començar a perdre la fe en mi. En les 3 primeres temporades, vam tenir una relació fenomenal. Encara ara l’admiro com a entrenador. Però la veritat és que va ser un moment extremadament difícil. Volia que els seus jugadors estiguessin obsessionats amb el futbol les 24 hores del dia i en aquell moment de la meva vida jo no ho entenia així. No estava tan compromès amb aquella filosofia. I en Pep, simplement, no va confiar més en mi”, admet el jugador barceloní.

 

“El moment crucial va ser quan va decidir que no jugaria contra el Madrid a la Lliga. Allò em va destrossar”, confessa Piqué, que en aquell moment es va preguntar si realment valia la pena dedicar la vida al futbol: “Vaig començar a pensar. Això és el somni de jugar al Barça? Tan ràpid pot desaparèixer?”

L’internacional recorda, a més, la importància que va tenir per a ell la sortida de Guardiola i la responsabilitat de Tito Vilanova en la presa de possessió del càrrec d’entrenador. Per a Piqué va ser vital: “Aquella temporada em va fer pensar en la meva carrera i en la meva vida. Va ser un toc d’atenció. Quan el nostre equip s’ho jugava tot, el Pep ja no creia en mi. Si l’equip s’hagués classificat per a la final de la Champions, l’haguéssim guanyat i Guardiola hagués continuat al Barça, potser mai hauria recuperat la confiança amb mi i potser estaria en un altre club ara mateix. En canvi, Tito Vilanova va arribar com a entrenador la següent temporada i em va donar la possibilitat de recuperar el meu lloc.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa