Món Esport
Per què encara no hi ha ull de falcó a la Lliga?
  • CA
Javier Tebas, president de LaLiga. | Europa Press

 

El dia que Roger Federer ha guanyat el seu divuitè Grand Slam gràcies a l’ull de falcó, el Barça ha tornat a deixar-se dos punts a la Lliga, precisament, per aquest mateix motiu. El conjunt blaugrana hauria d’haver guanyat el partit d’aquest matí al Benito Villamarín. 

Al minut 77, una rematada del Betis a la seva porteria (precedida d’un penal clamorós a Neymar) ha entrat prop d’un metre a la porteria d’Adán però l’àrbitre no ha assenyalat gol. Tot i que, no era una jugada dubtosa, ja que la pilota entra de manera clara, el sol ha pogut afectar en la visió d’Hernández Hernández. 

Per això, minuts després que el suís Roger Federer guanyés l’Open d’Austràlia mirant la repetició de la pantalla, el debat s’ha instal·lat de nou a l’esfera pública del futbol espanyol: Cal aplicar l’ull de falcó a la Lliga?

A la Premier League es va instal·lar l’any 2013. Va ser la primera a fer-ho, mentre que la Bundeslliga, la Ligue One (França) i a la Seria A (Itàlia) es va instaurar l’any 2015. A Espanya encara no s’ha aplicat aquesta tecnologia, tot i que, podria implementar-se demà mateix. 

La Lliga té un sistema de control capacitat per determinar si la pilota entra o no entra a la porteria. Però l’ull de falcó, segons el reglament de la FIFA, només pot aplicar-se si els sistemes utilitzats són els oficials de la FIFA. Un d’ells és el Hawk-eye, que consta de set càmeres. L’altre és el Goalcontrol, que consta de catorze càmeres. 

Aquests són els únics sistemes admesos per l’organisme que controla el futbol mundial i la seva implementació costa al voltant de 3 milions d’euros. Per tant, la Lliga encara no ha aplicat l’ull de falcó per un aspecte purament econòmic. Tebas espera al congrés del febrer per fer algun pas que permeti aplicar l’ull de falcó de manera definitiva. 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa