Pau Gasol torna al Barça (com a ambaixador)

El pivot català es converteix en assessor estratègic, ambaixador global i partner de l'entitat blaugrana als Estats Units amb l'objectiu d'enfortir la marca culer esportivament i empresarial al país americà

Pau Gasol, nou assesor estratègic i ambaixador global del Barça als Estats Units.

Pau Gasol, nou assesor estratègic i ambaixador global del Barça als Estats Units. | FC Barcelona

Els camins de Pau Gasol i el Barça es tornen a trobar. El pivot català torna el club que el va catapultar cap a l’NBA (hi va jugar del 1999 al 2001) i es converteix en assessor estratègic, ambaixador global i partner de l’entitat als Estats Units. El nou jugador dels Milwaukee Bucks ha signat el seu contracte de dos anys amb el conjunt blaugrana aquests dijous en un hotel de Miami, en una firma en què Josep Maria Bartomeu ha fet acte de presència.

 

L’objectiu principal, segons ha informat el Barça, és el d’enfortir la marca esportivament i empresarial als Estats Units en un moment d’expansió i consolidació de la seva popularitat en un dels principals mercats estratègics. “Pau Gasol és un aliat ideal per ajudar, també, a obrir noves oportunitats de negoci gràcies al seu prestigi, experiència i xarxa de contactes al país“, ha assegurat el club català mitjançant un comunicat. Una altra part important de l’acord inclou la col·laboració entre la Fundació Barça i la Gasol Foundation per crear i executar programes que avancin en les missions d’ambdues entitats socials als Estats Units i arreu del món per ajudar els infants més vulnerables.

 

A més, Pau Gasol també compaginarà la seva carrera professional als Bucks –amb qui, per cert, aquesta temporada lluitarà per l’anell– amb les tasques d’assessor estratègic del Barça. El pivot català emprarà la seva experiència a la millor lliga de bàsquet del món per fer créixer la influència culer, atraure possibles socis empresarials a un dels mercats més grans del món i augmentar la base de fans que el club té al país americà.

 

Així ha valorat Josep Maria Bartomeu l’acord als mitjans del club: “Per al Barça és un gran orgull poder tornar a comptar amb Pau Gasol al club. Tornarà a representar el Barça, no a la pista com quan va començar a jugar a bàsquet, però sí en un món on també s’han de guanyar partits com és el de la imatge, la marca, la relació amb els fans i el compromís social. És una gran notícia per al nostre club i els nostres socis i aficionats poder comptar amb Pau Gasol com a assessor estratègic i ambaixador del Barça a un país clau per al creixement de la nostra marca com els Estats Units, on volem fer-nos encara més coneguts, admirats i estimats”.

 

“És un honor per a mi representar el Barça fora de la pista i un repte que afronto amb molta il·lusió. Després d’anys jugant a la millor Lliga de bàsquet del món, espero poder aportar el coneixement que he adquirit i ajudar el Club en la consolidació de la marca Barça en el context americà. Aquest país és admirat pel seu dinamisme, la capacitat emprenedora de la seva gent, i com un dels mercats més competitius del món, i estic convençut que tants anys formant part de la família NBA, amb les lliçons apreses i les persones que he conegut, m’ajudaran a aportar valor des del primer minut. Tot i que segueixo competint a l’NBA, ara amb els Milwaukee Bucks i amb la mateixa motivació de sempre, aquest acord és molt important per a mi perquè representa el tipus de col·laboracions que persegueixo: estratègia i valors compartits, i una marca darrere amb la qual m’identifico, en aquest cas, per segona vegada a la meva vida“, ha sentenciat Gasol.

Nou comentari