Gerard Piqué, durant el Clàssic de Lliga al Santiago Bernabéu.
Gerard Piqué, durant el Clàssic de Lliga al Santiago Bernabéu. | EFE

El Barça s’ha acostumat a guanyar al Santiago Bernabéu. El conjunt blaugrana s’ha convertit en el primer conjunt a vèncer quatre partits consecutius a l’estadi del Reial Madrid després d’un matx que ha evidenciat diferents aspectes. Amb Arthur, els culers són molt millors; l’equip s’ha imposat a l’etern rival dues vegades en quatre dies sense necessitar la millor versió del seu capità i estrella; Luis Suárez és vital encara que no marqui; Sergi Roberto està a un nivell altíssim i Coutinho, per contra, segueix molt desafinat. I Gerard Piqué i Bernabeu està vivint, amb 32 anys, el millor moment de la seva carrera.

 

El central català, notícia el passat dimecres per la seva fèrria defensa als presos polítics catalans, ha decidit que aquest dissabte li tocava parlar sobre el terreny de joc. Com està fent durant tota aquesta temporada. El barceloní s’està compaginant a la perfecció amb Lenglet, també imperial, i s’ha erigit com a una muralla infranquejable per als davanters rivals. Vinícius, enfadat com és habitual amb la definició, Benzema i companyia s’han desesperat en topar una vegada i una altra amb la versió més estel·lar de Piqué.

 

Si després d’alguna actuació brillant de Ter Stegen o Messi s’ha dit que són futbolistes que donen molts punts a l’equip i, en conseqüència, són claus per guanyar una Lliga, Gerard Piqué no els té res a envejar. Avui, en una jugada en què Rakitic l’ha deixat venut, s’ha arribat a arriscar el físic per evitar un xut contra la seva porteria. Madur, reposat després de deixar la selecció espanyola i conscient de les seves capacitats, la seva temporada està ajudant el Barça a regnar a Espanya. Aquesta nit ha fregat la perfecció i ha demostrat, sense miraments, que és el central en millor forma del món.

 

Per sobre de qualsevol cosa, no obstant això, els dos triomfs consecutius del Barça al Santiago Bernabéu han atorgat valor al col·lectiu. Sobretot en l’eliminatòria de Copa, les sensacions podrien haver estat molt millors, però la realitat és que els d’Ernesto Valverde han competit com feres per seguir caminant cap als títols de Lliga i Copa. Després d’una gran setmana, els culers encaren una setmana per gaudir de la Supercopa de Catalunya, per seguir caminant cap a la competició de la regularitat contra el Rayo Vallecano i, sobretot, per somiar amb el gran objectiu de la temporada, la Champions League.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa