Paños i Patri mantenen viu el Barça a la Champions League (2-1)

Sandra Paños ha estat la gran protagonista de l’anada dels quarts de final de la Lliga de Campions femenina. La portera del Barça ha salvat miraculosament el seu equip en un enfrontament en el qual les blaugrana han anat de menys a més, en un partit de molt nivell disputat davant tot un Olympique de Lió tetracampió d’Europa (2-1). La migcampista Patri Guijarro, en els deu millors minuts del conjunt barcelonista al Groupama Stadium, ha aconseguit un gol que manté viu el Barça de cara al partit de tornada, que es disputarà el proper dimecres al Miniestadi.

El Barça ha fet un partit extraordinari davant el millor equip del continent. S’ha plantat a l’estadi de les lioneses, darreres campiones d’Europa, amb un objectiu clar: arribar amb l’eliminatòria oberta a la tornada per omplir el Mini i disposar d’opcions per classificar-se, de manera històrica, per a les semifinals del torneig més prestigiós, una competició de la qual mai n’han disputat la final.

La temporada passada, l’equip aleshores entrenat per Xavi Llorens ja va assolir el pas a les semifinals, però aquest any el sorteig dels quarts no ha estat gens bondadós amb les noies de Fran Sánchez, que s’han topat amb el conjunt més potent d’Europa. Tot i això, les catalanes han fet un gran paper a Lió. Essent sòlides, però sobretot rendint-se a les intervencions de la seva portera, Sandra Paños, han aconseguit sortir vives d’un duel que s’intuïa clarament decantat en favor de les franceses.

Sis aturades de mèrit i dos pals han impedit que l’Olympique de Lió desdibuixés el Barça, sobretot en una primera part on les locals han estat sobradament superiors a les blaugrana, però en la qual només han pogut sumar un gol en el marcador, obra de la superestrella mundial Dzsenifer Marozsán. L’alemanya ha culminat una gran jugada de Bronze amb un xut potent i col·locat que ha fet impossible l’estirada de Paños.

Però el Barça no s’ha rendit i ha sortit, en la segona part, amb una mentalitat diferent. Amb ganes d’atacar, de dominar l’esfèrica i de fer mal a les seves rivals, les de Sánchez han fet un pas endavant i s’han plantat amb perill a l’àrea lionesa. El Barça ha tingut deu minuts de superioritat i, precisament durant aquesta petita estona, les catalanes han aprofitat per empatar el partit. Després d’una claríssima ocasió desaprofitada per Duggan, Patri Guijarro ha fet, de cap i en la sortida d’un còrner enverinat d’Andonova, un gol que manté viu el conjunt barcelonista.

El segon gol de les locals, obra de la noruega Ada Hegerberg, no ha tacat una segona part espectacular de les blaugrana. El proper dimecres, el Miniestadi viurà una nova jornada històrica per al futbol femení del Barça. El club espera omplir l’estadi per ajudar les jugadores a aconseguir una fita enorme. Tot segueix per decidir.