Món Esport
Osasuna, la primera de les cinc finals a la Lliga (19:30h)
  • CA

La victòria en el darrer minut al Santiago Bernabéu ha deixat el Barça en una bona situació per lluitar per la Lliga. Líder provisional del campionat -el Madrid té un partit menys-, l’equip de Luis Enrique disposa de cinc finals on l’obligació inqüestionable és sumar els 15 punts per pressionar el Reial Madrid, que tindrà un partit més que els blaugrana. El Barça no depèn d’ell mateix, però els blancs tenen a l’horitzó una eliminatòria duríssima davant l’Atlètic de Madrid a la Lliga de Campions que ja està provocant les rotacions en l’equip de Zinedine Zidane. Aquest vespre, ni Cristiano Ronaldo, ni Toni Kroos, trepitjaran la gespa de Riazor.

Però sense les victòries blaugrana, les punxades del Reial Madrid no serviran de res. I aquesta tarda, el Barça rep la visita d’un rival ferit i gairebé enfonsat. L’Osasuna aterra al Camp Nou sense pràcticament opcions d’evitar el descens a la Segona Divisió, ensorrat a la cua de la classificació amb només 18 punts i a 9 de la salvació, que marca el Leganés amb 27. Si els navarresos cauen a l’estadi blaugrana i els madrilenys vencen el Las Palmas al seu estadi, Osasuna ja serà equip de Segona aquesta mateixa nit.

 

El Barça arriba amb la moral alçada i amb un Messi de rècord. Abans del partit d’aquesta tarda, el club l’homenatjarà pels seus 500 gols amb la samarreta blaugrana i aprofitarà, sense fer-ho públic, per ovacionar-lo i agrair-li l’exhibició al Bernabéu que permet al Barça seguir viu a la Lliga. Per a aquest partit, Luis Enrique segueix sense poder comptar amb Neymar Jr, sancionat i sense esperances en la resolució del recurs, com tampoc amb Jérémy Mathieu, Aleix Vidal i Rafinha, lesionats. 

De fet, la convocatòria del tècnic asturià és la mateixa del diumenge passat a l’estadi madridista, amb el jove Carles Aleñà entre els 18 seleccionats per afrontar el partit davant Osasuna. El cansament provocat pels partits davant la Juventus i el Reial Madrid, disputats amb tres dies de descans pel mig, pot fer optar l’entrenador per realitzar, de nou, rotacions en l’onze inicial. A partir d’aquest proper dissabte i fins el final de temporada -inclosa la final de la Copa del Rei-, el Barça ja només tindrà un partit per setmana.

 

L’aposta d’El Món:

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa