L’oposició de Bartomeu emprendrà accions legals si el vot de censura no és convocat aquest dimarts

Els tres precandidats a les eleccions del Barça que donen suport a la iniciativa impulsada per ‘Més que una Moció’ es mostren molt crítics amb les explicacions del president

Josep Maria Bartomeu va comparèixer davant els mitjans de comunicació per primera vegada després de molt de temps. Les explicacions del president del Barça per justificar la no convocatòria del vot de censura, no obstant això, no van convèncer ningú. Ni els 20.000 socis que van signar-hi a favor ni, és clar, tots els encarregats de promoure la iniciativa per convertir l’actual màxim dirigent en el primer a ser expulsat per la massa social. Els tres precandidats que hi estan al darrere i la plataforma que la va impulsar, Més que una Moció, s’han mostrat molt crítics amb la gestió de l’actual junta directiva blaugrana.

“No hi ha cap impediment legal ni sanitari per votar l’1 i 2 de novembre”, ha manifestat Jordi Farré a través d’un comunicat amb el qual ha reiterat la seva voluntat d’emprendre accions legals contra Bartomeu i el seu equip directiu “si no es convoca el vot de censura en els terminis establerts en els estatus. “La carta a la Generalitat, fent-la responsable última de la llum verda final a la votació i intentant vincular l’espera de la resposta amb una hipotètica aturada del rellotge estatutari, és un despropòsit i un intent desesperat per retardar la votació”, ha afegit. Farré ha explicat també que ha proposat a la Mesa de la moció “que es pugui votar durant més dies que els dos previstos –en cas que només hi hagi una seu– per minimitzar els riscos mèdics i afavorir la participació”, però el seu plantejament no ha prosperat.

D’altra banda, Víctor Font també ha aprofitat el seu compte de Twitter per dir la seva. “El president Bartomeu i la seva junta estan abusant de la paciència i la bona fe dels socis i sòcies del club. En democràcia, un govern que està sent discutit per una quantitat significativa de socis està obligat a referendar la seva legitimitat, per compromís i per decència, de manera urgent. Aquesta directiva ha optat pel contrari: mantenir-se al poder presentant denúncies davant la Guàrdia Civil o esperant que la pandèmia impedeixi votar, encara que això signifiqui desafiar els drets democràtics dels socis i sòcies.”, ha valorat. “Es diu que es vol maximitzar la participació i la seguretat del procés però no s’ofereix la possibilitat de votar telemàticament. En situacions excepcionals, solucions excepcionals”, ha afegit.

Lluís Fernàndez Alà ha optat per fer una lectura electoralista sense amagar-se’n i ha valorat que “al Barça li fa falta un canvi i una renovació i estem disposats i preparats per liderar aquest procés”. “El club necessita que Bartomeu dimiteixi. Falta transparència. Estic al 100% d’acord amb les accions de les associacions barcelonistes i cal començar a treballar pel nou Barça que tots esperem”, ha insistit sense desviar-se ni un mil·límetre del seu discurs.

Més que una Moció passa a l’acció

La plataforma que ha liderat el vot de censura, Més que una Moció, no s’ha quedat de braços plegats i, a través del seu portaveu, Marc Duch, ha presentat un escrit a l’Oficina d’Atenció al Barcelonista per reclamar a la directiva del Barça que posi data al vot de censura i eviti un incompliment dels estatuts que aniria acompanyat d’accions legals també per part seva. “Els estatuts estableixen els tempos del vot de censura, la validació de signatures del qual va acabar el 9 d’octubre: a partir de llavors s’havia de convocar el referèndum en un termini no inferior a 10 dies i no superior a 20. Avui a les 23.59 hores, per tant, s’esgota el límit”, ha justificat Duch a RAC1.

Més informació

Comentaris

  Ramon Octubre 27, 2020 12:32 pm
  Cremat ja el cartutx Koeman, ara la palanganeria neonuñista ja recorre a insinuar que aquest titella de la màfia nuñista és víctima "política" (entenent per "política", igual que ho feien el nuñisme i el franquisme, només l'opositora, no la pròpia),
  bartomeu DIMISSIÓ!! Octubre 27, 2020 12:59 pm
  el nobita i la seva junta directiva made in grupo godo, ja haurien d'haver dimitit no poden durar ni un minut més destrossant el club
  Guaita Octubre 27, 2020 12:59 pm
  Sembla que no pugui ser que uns directius, i més al Barça, siguin incapaços de tenir un mínim de sentit del ridícul que estan fent.

Nou comentari