Una oportunitat perduda (0-0)

El Barça entrega en safata el liderat de la Lliga Santander al Reial Madrid. El conjunt blaugrana no passa de l’empat en la seva visita al Sevilla i ja no depèn de si mateix per adjudicar-se la novena competició de la regularitat dels darrers dotze anys (0-0). Els de Setién han fet una bona primera meitat al Sánchez Pizjuán, però han decebut moltíssim a la represa i han estat incapaços d’emportar-se els tres punts de la capital d’Andalusia.

Una posada en escena a l’altura de les expectatives

Era el primer examen de nivell després de l’aturada forçada pel coronavirus. El Barça tenia una molt bona oportunitat per demostrar que està preparat per guanyar la Lliga de la nova normalitat i per lluitar per la Champions a partir del mes d’agost. Després de vèncer dos equips de la zona baixa de la taula, el Mallorca i el Leganés, el conjunt blaugrana visitava un Sánchez Pizjuán més desangelat que mai, sense l’ambient espectacular que acostuma a acompanyar el Sevilla en tots els seus compromisos com a local. El “La Giralda presume orgullosa” no ha rugit amb la seva força característica. Els de Setién no podien desaprofitar l’avinentesa.

La primera meitat del Barça ha estat a l’altura de les expectatives. El conjunt culer ha dut a terme una de les millors posades en escena des que el tècnic càntabre va arribar al Camp Nou. L’aposta per Arturo Vidal i Rakitic al mig del camp i Braithwaite i Luis Suárez en atac ha ofert bons resultats. El conjunt blaugrana ha estat superior al Sevilla i ha tingut algunes oportunitats per avançar-se al marcador gràcies, sobretot, a la pressió després de pèrdua que ha efectuat. Leo Messi, mitjançant un llançament de falta que Jules Koundé ha desviat a última hora, ha tingut l’ocasió més clara de la primera meitat. L’argentí no ha estat del tot fi, però no ha deixat d’intentar-ho en cap moment. La seva actitud ha estat exemplar.

El cooling break, però, ha permès al Sevilla agafar aire i tallar el ritme del Barça. Després de l’aturada reglamentària per descansar al minut 30, el conjunt andalús ha imposat un guió de partit basat en aturades constants i intercanvis de retrets. Els futbolistes culers han caigut a la trampa sevillana i la primera part ha finalitzat amb empat a zero, un marcador poc fidel al que s’havia vist sobre la gespa del Sánchez Pizjuán. El descans tampoc no ha fet cap favor als de Setién: els locals han agraït l’entrada de Banega i s’han apropat amb molt més perill a l’àrea de Ter Stegen. L’alemany, un dia més, ha estat imperial sota pals.

Sense continuïtat ni idees en atac

A mesura que han anat passant els minuts, el Barça ha perdut el nord i s’ha oblidat de la pilota. Els de Setién han decidit acceptar l’intercanvi de cops que ha proposat el Sevilla. Els andalusos, a més, han aprofitat els dubtes catalans per crear oportunitats. Lucas Ocampos n’ha tingut una de molt clara, però Ter Stegen ha reaccionat molt bé. Els blaugrana han trobat a faltar una reacció del seu entrenador: l’equip demanava a crits algun canvi i Setién no ha mogut fitxa fins al minut 63, quan Arthur ha substituït Braithwaite. Després del segon cooling break ha entrat Griezmann per Arturo Vidal.

El Barça, d’altra banda, no ha aconseguit intimidar Tomas Vaclik durant tota la segona part. Luis Suárez, que ha completat una actuació força fluixa, ha tingut una bona aproximació en els instants finals del compromís, però la seva rematada no ha trobat porteria. El conjunt blaugrana ha trobat molt a faltar la profunditat i Ansu Fati no s’ha mogut de la banqueta. Ha tingut la pilota i l’ha remenada quan el Sevilla ha decidit conformar-se amb l’empat, però s’ha quedat sense idees en els metres finals. Els locals han acabat el partit amb més ocasions que els visitants –quatre a tres–, quelcom molt més que significatiu. El resultat no s’ha mogut i el Barça ha desaprofitat una bona oportunitat per donar un cop de puny sobre la taula i encarregar mitja Lliga. Els culers ja no depenen de si mateixos per proclamar-se campions de la Lliga.