Món Esport
Operació policial contra la falsificació d’entrades del Barça
  • CA

La Guàrdia Civil ha iniciat aquest divendres una operació contra una presumpta trama dedicada a la falsificació d’entrades del Barça. L’operació està oberta i ha estat ordenada pel jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona després d’una querella presentada per la Fiscalia. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el magistrat ha ordenat una desena d’escorcolls per aquest divendres. La Guàrdia Civil ha detingut 10 persones en els nou registres realitzats per la investigació sobre 2.822 entrades falsificades. 

 

La investigació està oberta pels delictes de falsificació de document mercantil i pertinença a organització criminal. La trama es dedicaria a falsificar entrades del FC Barcelona utilitzant els codis QR d’abonaments de socis que els haurien cedit a canvi de diners. L’operació es produeix dos dies abans de la celebració d’un Barça-Madrid al Camp Nou. S’ha determinat també que hi ha, almenys, vuit empreses vinculades que van vendre entrades falsificades per aquest partit que en van obtenir grans beneficis. L’operació, que es troba sota secret de sumari, continua oberta i no es descarten noves detencions. 

 

El Barça, per la seva banda, ha celebrat l’operació antifrau que té el seu origen en les prop de 3.000 entrades falsificades que el Club va encautar en el Barça-Reial Madrid de la temporada passada. En declaracions als mitjans del Club, el portaveu Josep Vives ha fet una valoració d’aquesta actuació de la Guàrdia Civil: “S’emmarca dins de l’actuació que el Club va impulsar des del primer moment d’aquest mandat de lluita aferrissada i efectiva contra el frau. Arran del Clàssic el Club va encautar 2.822 entrades falsificades que corresponien amb uns abonaments determinats i, a partir d’aquí, el Ministeri fiscal va començar a actuar i el Club hi ha col·laborat. Avui la Guàrdia Civil ha fet les primeres detencions i ha fet també les primeres entrades i registres“.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa