Món Esport
Operació Neymar: un fitxatge de més de 700 milions d’euros
  • CA

Verratti va ser el serial de l’estiu fins que el president del PSG, Nasser Al-Khelaïfi, va dir prou. El futbolista italià del PSG va gravar un vídeo obligat pel president del conjunt parisenc i va tancar la porta al Barça, gest evidenciat amb el canvi de representant del migcampista (ara Mino Raiola). Les peces de la partida han canviat però el PSG, el Barça i Al-Khelaïfi protagonitzen el serial real de l’estiu: la marxa de Neymar al PSG. Una història que no acabarà fins que el mateix president del club parisenc o Neymar diguin prou. 

Incapaç el Barça d’alliberar Verratti, el PSG vol exhibir múscul i ha decidit llançar la casa per la finestra per contractar Neymar. Des del Barça insisteixen en el fet que són operacions impossibles. Així ho ha verbalitzat el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, a una entrevista a Associated Press. “És impossible activar la clàusula de Neymar sense incomplir els límits del Fair Play financer”, ha assegurat el màxim mandatari blaugrana. Però el PSG té fórmules alternatives per contractar Neymar sense infringir els límits que marca la UEFA. 

 

Experts consultats expliquen a aquest diari que és completament legal per una S.A com el Paris Saint-Germain obtenir una injecció de capital en forma de patrocini multimilionari. Qatar pot sufragar el fitxatge injectant diners al seu equip, el PSG, o fins i tot contractant Neymar per una quantitat que permeti pagar-li la clàusula. No és il·legal, tot i les reticències de la UEFA en èpoques pretèrites a aquest tipus de pràctiques. 

Incrementant els ingressos per publicitat, la balança entre l’entrada de diners i la sortida d’aquest s’equilibraria i no s’incompliria el punt d’equilibri abans esmentat. A part, fonts coneixedores del mercat indiquen que el conjunt francès pot reduir massa salarial amb facilitat i això, sumat als nous ingressos de “publicitat” permetrien al París realitzar l’operació. Una de les marques més importants que acompanya al brasiler ha donat el vistiplau al canvi d’aires del seu esportista

 

Més de 700 milions per fitxar-lo

 

Però quant li costaria al PSG fitxar Neymar? L’operació del brasiler és mastodòntica. “No seria un problema pel PSG”, expliquen fonts coneixedores del mercat. “Pot assumir-la sense cap mena de problemes”, indiquen experts en la matèria. El PSG (o Qatar, a través de la fórmula abans esmentada) hauria de pagar la clàusula (222 milions, exempta d’IVA) i pagar el salari del futbolista. Fonts properes a l’operació xifren el nou salari de Neymar en, com a mínim, 30 milions d’euros nets anuals. Això suposaria 96 milions bruts per any (en total, 483 milions d’euros bruts). L’operació, en total, està xifrada en més de 700 milions d’euros. 

Consultades diverses fonts, coincideixen en el diagnòstic: “Si el PSG està disposat a pagar-los, és perquè sap que el retorn serà gegant”. Fitxar Neymar és una barbaritat econòmica assumible pel PSG. Com diuen els experts en la matèria, “fitxar Neymar per 222 milions és més econòmic que fitxar Morata per 80”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa