Món Esport
Obligats a millorar moltes coses que sí que es poden controlar
  • CA

Sí, el Reial Madrid va prendre el liderat de la Lliga Santander al Barça gràcies a una victòria contra la Reial Societat marcada per la polèmica. Sí, el partit disputat a Sant Sebastià va farcir d’arguments el discurs de Gerard Piqué a Sevilla, quan va emular Pep Guardiola i va pronosticar, abraçant la ironia, que serà molt complicat que el títol de la regularitat d’aquesta temporada acabi a les vitrines blaugrana. De tot això no hi ha cap mena de dubte. Al futbol i a la vida, però, cal acceptar que hi ha coses que no es poden controlar i que, per tant, és absurd preocupar-s’hi. Les decisions arbitrals formen part d’aquest grup selecte. La imatge pobra, gris i plana del conjunt culer al Sánchez Pizjuán, no.

El gran avantatge del calendari de la Lliga de la nova normalitat és que cada tres dies concedeix als equips una oportunitat per redimir-se. La del Barça arribarà aquest dimarts en forma de visita de l’Athletic Club al Camp Nou (22.00 hores / Movistar LaLiga). Serà el segon compromís que l’estadi català acollirà després de l’aturada pel coronavirus, és a dir, sense públic a les grades i amb restriccions als periodistes. Quique Setién i els seus estan obligats a demostrar que estan preparats i disposats a intentar canviar les coses, a rebel·lar-se contra la seva realitat. A tornar a vèncer i convèncer. Perquè, encara que l’entrenador càntabre ho negui, el problema futbolístic és molt més que evident. I a Barcelona hi ha una derrota que sempre és molt més dolorosa que qualsevol pèrdua de títol: la renúncia a l’estil i als ideals que han convertit el culer en un club diferent. En Més que un club.

El Barça haurà d’intentar reaccionar contra un equip molt exigent. L’Athletic només ha guanyat un dels tres partits que ha jugat després de l’aturada, però encadena quatre enfrontaments contra els blaugrana sense conèixer la derrota, tres d’ells a San Mamés i un al Camp Nou. Enguany, els culers han perdut els dos duels que han disputat davant el conjunt basc: el que va donar el tret de sortida a la temporada 2019/20, amb gol d’Aduriz en els darrers instants, i el corresponent als quarts de final de la Copa del Rei, ja amb Quique Setién a la banqueta i per culpa d’una altra diana en el temps d’afegit, en aquell cas d’Iñaki Williams. Els precedents recents no conviden a l’optimisme, encara que també és important remarcar que els lleons fa pràcticament dues dècades –des de la temporada 2001/02– que no aconsegueixen endur-se els tres punts de l’estadi barceloní.

Riqui Puig, durant un entrenament amb el primer equip | FC Barcelona

Riqui Puig, durant un entrenament amb el primer equip | FC Barcelona

Sigui com sigui, l’exigència del rival permetrà al Barça tornar a examinar la seva capacitat competitiva. Tenint en compte que encara s’ha d’enfrontar a equips com el Vila-real, el Celta o l’Atlètic de Madrid, és innegable que el conjunt blaugrana ha de millorar les sensacions dels dos darrers compromisos si no vol dimitir de la cursa per la Lliga, ja que contra el Leganés el seu joc tampoc va ser excessivament bo. Quique Setién segueix sense poder comptar amb Frenkie de Jong ni Sergi Roberto, lesionats, i ha convocat fins a vuit futbolistes del filial per a la cita d’aquest dimarts. Un d’ells haurà de ser descartat, ja que la llista és de 24 efectius. Caldrà veure quina importància tenen els joves del planter: quan va aterrar al Camp Nou, el càntabre va reiterar que la confiança en la Masia seria un dels pals de paller del seu projecte, però les paraules, de moment, no han tingut continuïtat sobre el terreny de joc.

Possible alineació: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Junior; Busquets, Rakitic, Arthur; Messi, Griezmann, Ansu Fati.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa