Món Esport
Obligats a lluitar fins al final
  • CA

Excepte sorpresa majúscula, el Reial Madrid serà el campió de la Lliga Santander 2019/20. El conjunt blanc, que ha guanyat els vuit partits postconfinament que ha disputat, va superar aquest divendres l’Alabès i va reduir encara més les opcions del Barça. Els blaugrana saben que ho tenen d’allò més complicat per donar continuïtat a la bona ratxa dels últims anys a la competició de la regularitat, però no poden tirar la tovallola. Fins que les matemàtiques diguin el contrari, els de Setién estan obligats a controlar el que poden controlar i demostrar que el bon joc a Vila-real ara fa una setmana no va ser un miratge, sinó que estan preparats per netejar la imatge oferta l’últim mes.

La realitat és que el Barça va agrair molt que, després del triomf de l’Espanyol, l’atenció se centrés en el descens perico a Segona. El joc culer en el derbi va tornar a evidenciar greus carències ofensives a l’hora d’atacar espais reduïts. Els afeccionats, il·lusionats després del partit a l’Estadi de la Ceràmica, només van necessitar 90 minuts de futbol pla, previsible i poc profund per destrempar-se. Per si no n’hi hagués prou, Setién va assegurar, en la roda de premsa posterior al duel, que el seu equip havia d’aprendre a ser més conservador en alguns trams per evitar contraatacs dels rivals. Per un entrenador que abans d’aterrar al Camp Nou va declarar que “m’hauria deixat tallar un dit per jugar per a Cruyff”, la reflexió de dimecres passat va ser molt decebedora.

Sigui com sigui, el calendari atapeït de la nova normalitat concedeix oportunitats per reivindicar-se cada tres dies. I, aquest dissabte, el Barça visita el Valladolid al José Zorilla (19.30 hores / Movistar LaLiga) amb la missió de tornar a fer un pas endavant, no tant per lluitar per la Lliga –cada vegada més inaccessible– sinó per motivar el barcelonisme un mes abans del retorn d’una Champions League que serà molt exigent i servirà per despullar, positivament o negativa, la capacitat competitiva de l’equip. El rival de l’antepenúltima jornada, instal·lat en la catorzena posició i salvat virtualment, ha tingut un rendiment irregular després de l’aturada i, sobre el paper, no hauria de crear massa problemes als blaugrana.

De cara al compromís, Setién no podrà comptar amb Arthur, Frenkie de Jong ni Samuel Umtiti, lesionats, ni Ansu Fati, sancionat. Tampoc amb Ousmane Dembélé, és clar, que té la baixa federativa. Caldrà veure si el càntabre repeteix, per tercer partit consecutiu, la formació que va brillar a Vila-real, amb un rombe al mig del camp i Messi situat al darrere de Suárez i Griezmann. Riqui Puig, que ha començat els dos últims enfrontaments des de la banqueta, també podria tornar en escena després de realitzar actuacions magnífiques després del confinament i demostrar que té nivell molt més que suficient per ocupar un lloc a la plantilla del primer equip.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa