Món Esport
Objectiu: baixar del núvol (16:15h)
  • CA

La gestió de les emocions és un dels problemes bàsics per als entrenadors de futbol. L’estat d’ànim marca, en gran mesura, el rendiment dels futbolistes sobre la gespa, ja sigui per manca de motivació o per sobreexcitació. Els extrems no són convenients per al bon funcionament del cervell. La pausa, la intel·ligència, la tranquil·litat corporal i la serenor són factors clau per a què els jugadors de futbol -i en qualsevol esport- demostrin totes les seves qualitats en un duel d’alta competició.

D’això Luis Enrique en sap un munt. De fet, mai se n’ha amagat quan els mitjans de comunicació li han preguntat per la importància de mantenir a ratlla aquestes emocions. Abans del partit davant el PSG, el tècnic blaugrana va advertir que “en cada partit les emocions tenen una importància màxima i, en aquest, encara més”, conscient que una sobremotivació podia provocar errors en totes les fases del joc. Un cop superat el PSG, l’asturià va seguir insistint: “Sens dubte, és un hàndicap a valorar i que hem de resoldre [baixar del cel]. Em refio del seny, la intel·ligència i l’experiència dels jugadors, perquè sabem que estem al tram final de temporada i que queda tot per disputar.”

 

La remuntada davant el PSG ha deixat en estat d’eufòria el barcelonisme. El 6-1, amb gol al darrer instant de partit, amb una èpica poc usual en el Barça, ha fet que l’afecció torni a creure en aixecar grans títols i en la possibilitat d’assolir, per tercera vegada en la seva història, el triplet tan desitjat. Però per aconseguir els tres grans trofeus, l’equip blaugrana haurà de lluitar de valent en totes les competicions. “De l’únic que som conscients és que queda tot per decidir”, va reiterar Luis Enrique. Res més allunyat de la realitat. El Barça haurà de defensar el liderat durant dotze jornades de Lliga més, amb visita inclosa -i decisiva- al Santiago Bernabéu, i haurà de batallar amb els grans clubs europeus per apropiar-se de la sisena Champions League.

No és una tasca fàcil, però la culerada hi creu, ara més que mai. L’equip ha recuperat sensacions, joc i actitud, i haurà de confirmar el seu bon moment en una visita complicada a Riazor, davant un Deportivo que s’hi juga la permanència. L’empat d’aquest dissabte entre el València i l’Sporting el deixa a cinc punts del descens, però en queden 36 per disputar i l’equip de Pepe Mel vol començar a prendre distància amb la zona vermella. De moment, amb el nou tècnic, el Deportivo no ha perdut cap partit. Dels tres disputats amb Mel, una victòria importantíssima al Molinón, davant l’Sporting, i dos empats a casa davant rivals de certa entitat com l’Atlètic de Madrid i el Betis. Cinc punts en tres jornades que han distanciat els gallecs de les tres places que obren la porta a l’infern de Segona Divisió.

 

Sense els brasilers

 

El Barça ha viatjat a La Corunya amb les baixes de Neymar Jr i Rafinha. L’extrem esquerre pateix molèsties musculars a l’adductor de la cama esquerra, mentre que el migcampista s’ha hagut de quedar a casa per una gastroenteritis. Luis Enrique ha convocat el jove Carles Aleñà per completar la llista.

 

L’aposta d’El Món

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa