Món Esport
Núñez i Rosell també juguen el clàssic
  • CA
Pancarta de Josep Lluís Núñez en una concentració dels Boixos Nois.
Pancarta de Josep Lluís Núñez en una concentració dels Boixos Nois. | @JoanSole_

Els Barça-Reial Madrid sempre deixen imatges icòniques, més enllà de les habituals dels futbolistes, de la pilota i de la gespa. Fora del terreny de joc també hi succeeixen fets que centren l’atenció dels socis, afeccionats i mitjans de comunicació, tant dins, com a les afores de l’estadi. El Camp Nou és un escenari extraordinari per un clàssic del futbol estatal, però les rodalies del feu blaugrana també s’omplen de color quan un gran duel esportiu s’aproxima. Aquesta vegada, una concentració d’afeccionats, liderada pel grup d’animació Boixos Nois, ha omplert la Travessera de Les Corts en els minuts previs de l’enfrontament.

Enmig de la manifestació, una pancarta ha ressaltat per sobre de la resta. A les ja conegudes de “No Boixos no Party”, de “Llibertat Boixos Nois” i de “TV3 fills de puta” s’hi ha unit una lona amb un rostre curiós, el de l’expresident Josep Lluís Núñez. Aquest dissabte es compleixen 40 anys de les primeres eleccions democràtiques post-franquisme a la presidència del club, en les quals Núñez es va imposar a Ferran Ariño i Nicolau Casaus, en una victòria que el va permetre iniciar una llarga etapa de 22 anys al capdavant de l’entitat barcelonista.

 

Dins l’estadi, un altre expresident del Barça també ha estat protagonista. Rondava el minut 10, quan al lateral segona graderia de l’estadi s’hi ha desplegat una pancarta gegant exigint la llibertat d’un pres. La protesta no anava dirigida a cap dels nou presos polítics tancats a Madrid per les seves idees, sinó que s’ha centrat en la figura de Sandro Rosell.

 

“Justícia i llibertat JA! Sandro et volem a casa”, pregava la pancarta, que ha estat desplegada durant aproximadament un minut. La cara de l’expresident del club, empresonat provisionalment des del 25 de maig del 2017 acusat dels delictes de blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal, ha acompanyat el lema inscrit en la lona. En els propers mesos, Rosell serà jutjat per la magistrada Carmen Lamela de l’Audiència Nacional.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa