Món Esport
Nova oportunitat per lluir el fons d’armari a Europa
  • CA

Sense temps per assaborir la contundent victòria contra l’Osasuna, el Barça afronta un nou compromís de la Champions League. El conjunt blaugrana, sense Messi, Ter Stegen i Coutinho, que descansen, ni Piqué, Ansu Fati, Sergi Roberto, Araujo i Umtiti, que estan lesionats, visita el Ferencváros amb els objectius de donar continuïtat a les bones sensacions, seguir comptant els partits de la Lliga de Campions per victòries, sumar a la causa diversos futbolistes de la segona unitat i, és clar, fer un pas de gegant per assegurar matemàticament la primera posició del grup de cara al passi a uns vuitens de final pels quals els culers ja estan classificats.

Koeman va deixar molt clar, en roda de premsa, que el partit d’aquest dimecres era l’única oportunitat que tenia abans de finalitzar l’any per concedir descans als jugadors que acumulen més minuts a les seves cames. I, és clar, no l’ha desaprofitat. El Barça ha viatjat a Budapest amb una convocatòria semblant a la que va assaltar el Dinamo de Kíev la setmana passada. Aquell dia, el resultat i la imatge van ser positius i esperançadors. La missió de l’equip català a Hongria serà exactament la mateixa: no deixar de competir quan hi ha canvis a l’onze. En el duel de la primera volta davant el Ferencváros, disputat a Barcelona, el triomf local va ser incontestable (5-1).

Els blaugrana només s’asseguraran la primera posició del grup en cas que vencin el Ferencváros i que la Juventus ensopegui contra el Dinamo de Kíev. Una victòria del conjunt italià obligarà els culers a guanyar per poder-se permetre un empat o una derrota per la mínima en l’última jornada, en què els torinesos visitaran el Camp Nou, i que classificació no es vegi alterada. Sigui com sigui, la realitat és que Koeman i els seus tenen la sort de dependre exclusivament d’ells mateixos i que, per tant, estan obligats a centrar-se a fer la seva feina i imposar, sobre el terreny de joc, la superioritat que se’ls pressuposa.

Hi ha força dubtes al voltant de l’alineació inicial que presentarà el Barça. No hi ha cap dubte que Neto tornarà a defensar la porteria, que Mingueza tindrà una nova oportunitat, que Sergiño Dest tindrà més minuts per demostrar la seva qualitat i que Pjanic, que va descansar contra l’Osasuna, serà un dels integrants del doble pivot. A partir d’aquí, caldrà veure qui ocupa la plaça de central vacant: el més probable és que De Jong o Junior Firpo modifiquin la seva posició habitual, ja que Lenglet va patir un esquinç lleu al turmell el cap de setmana i, encara que ha entrat a la convocatòria, li aniria bé reposar. També serà interessant veure si Koeman opta per donar minuts a jugadors menys freqüents com Trincao, Aleñá o Riqui Puig, entre d’altres, o prefereix que efectius que Griezmann, Dembélé o Pedri s’encarreguin de liderar l’equip.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa