Nova mostra d’impunitat arbitral amb una agressió de Ramos

El central blanc a donar un cop de colze a la cara de Messi just abans del descans, però va tornar a ser perdonat

Messi i Ramos lluiten per una pilota durant el Clàssic de Lliga al Bernabéu.

Messi i Ramos lluiten per una pilota durant el Clàssic de Lliga al Bernabéu. | EFE

Sergio Ramos li pot donar les gràcies a Undiano Mallenco, àrbitre principal del darrer Clàssic de Lliga al Santiago Bernabéu, i també a Mateu Lahoz, responsable del VAR en el mateix partit, per haver-li permès finalitzar el partit d’aquest diumenge. El veterà capità blanc va tornar a gaudir d’una ja poc sorprenent impunitat arbitral en diferents accions que ben li podrien haver costat la vermella. 

 

La més sonada, un cop de colze a Leo Messi just abans del descans que va deixar l’argentí estès sobre la gespa durant pràcticament un minut. La jugada va seguir, i va haver de ser el mateix Undiano qui, poc abans de xiular el camí cap als vestidors, va aturar el joc en veure que Messi no s’aixecava. L’argentí va recriminar al defensa l’acció, si bé Ramos li va assegurar que havia estat involuntària, tal i com va exposar després a la zona mixta. El cop al colze a la cara, però era evident (de fet, Messi li va ensenyar a làrbitre una ferida dins del llavi), i si el VAR no va intervenir va ser al considerar que l’acció de Ramos havia estat fortuïta i, per tant, no voluntària. En cas d’interpretar que hi ha voluntarietat -en aquestes accions, aquest és un element sempre molt subjectiu i relatiu-, el VAR podria haver considerat agressió i, per tant, no hauria passat res si hagués expulsat a Ramos. L’acció, si més no, semblava de targeta groga tirant a taronja. Ramos va marxar sense càstig. 

 

Minuts abans, l’àrbitre només havia assenyalat falta en una traveta amb l’esperó del central, que va deixar la cama enrere per impedir que Messi completés una desmarcada. Una altra acció lletja que també va acabar sense cap tipus d’amonestació pel defensa del Madrid. Ramos només va veure la groga a la tercera falta sobre Messi, ja al tram final del partit, on li va fer una obstrucció que semblava un placatge. Van fer falta tres clares faltes perquè Ramos acabés veient una groga. Un cop més, va poder finalitzar el Clàssic. La permissivitat arbitral amb l’andalús va tornar a ser evident al Bernabéu. 

Nou comentari