Nit rodona per al Barça. El conjunt blaugrana s’ha classificat per als vuitens de final de la Champions League gràcies a una contundent victòria al camp del Dinamo de Kíev (0-4) sense necessitar l’aportació dels seus futbolistes més importants. Messi i De Jong, que ja no van viatjar, Dembélé, que no ha jugat, i Griezmann i Jordi Alba, que han sortit des de la banqueta, han pogut descansar i recuperar forces de cara al pròxim partit de Lliga, contra l’Osasuna. Per acabar-ho d’adobar, jugadors poc habituals com Junior Firpo, Aleñá, Riqui Puig, Braithwaite o Trincao han gaudit de minuts de qualitat i Matheus Fernandes, Òscar Mingueza i Konrad de la Fuente han debutat. Seria molt difícil treure més suc d’un compromís.

Rotacions exitoses

Ronald Koeman ja havia avisat més d’una vegada. El calendari de la UEFA i la FIFA és una “bogeria” i, com que “no es pensa en la salut dels futbolistes”, ho ha hagut de fer ell amb una alineació de circumstàncies a Ucraïna, encara que estigués en joc la classificació matemàtica per als vuitens de final de la Lliga de Campions. Només han jugat dos futbolistes dels quals van sucumbir contra el Bayern de Munic a Lisboa ara fa pocs mesos: Ter Stegen i Lenglet. La resta de posicions han estat ocupades per efectius poc habituals. Dest, Mingueza –que ha debutat amb el primer equip– i Junior Firpo han format una línia defensiva estrambòtica; Aleñá i Pjanic han integrat el doble pivot; Coutinho, Pedri i Trincao s’han situat a la mitja punta; Braithwaite ha estat el davanter escollit. Al davant, els blaugrana s’hi han trobat un Dinamo de Kíev diferent del que va visitar el Camp Nou fa tres setmanes farcit de baixes per coronavirus.

La primera meitat de la segona unitat del Barça ha estat bona en força aspectes. El ritme de la circulació de la pilota ha estat elevat, el joc s’ha focalitzat a camp contrari i els culers han buscat el gol amb insistència. Mingueza s’ha mostrat desinhibit, Pjanic ha filtrat bones passades, Aleñá s’ha ofert i tots els atacants menys Braithwaite, desaparegut en combat, han estat participatius. En general, individualment i col·lectiva, les sensacions han estat positives. El problema ha tornat a ser el mateix que acompanya l’equip des de principi de temporada, la manca de profunditat. Les ocasions visitants abans del descans han brillat per la seva absència. Bushchan ha tingut molt poca feina. Ter Stegen, a la porteria contrària, tampoc no ha hagut de fer res per no encaixar cap diana. El 0-0 amb què s’ha arribat a la mitja part ha fet justícia amb el que s’ha vist sobre la gespa.

Una segona meitat immillorable

A la represa, però, les coses han canviat. Després d’uns primers minuts potents del Dinamo de Kíev en què Mingueza ha fet una intervenció providencial per evitar una passada de la mort a Buyalskyi, el Barça ha fet un pas endavant extraordinari i ha colpejat dues vegades abans de l’hora de joc. Primer, Sergiño Dest ha recollit una pilota a dins de l’àrea que Braithwaite no ha pogut controlar correctament després d’una passada de Pedri i ha fet un xut ras imparable. Pocs instants després, el danès ha aprofitat una pilota pentinada de Mingueza en un servei de córner per fer el segon. El central de Santa Perpètua de Mogoda ha superat qualsevol expectativa i ha tornat a demostrar que, abans que pagar una milionada per fitxar algun defensa al mercat d’hivern, ell poc ser un recurs de garanties. La personalitat que ha exhibit ha estat espectacular.

Braithwaite, per la seva banda, ha aprofitat la bona segona meitat per marcar el seu doblet particular des dels onze metres, gràcies a un penal clar que ell mateix ha provocat. El seu partit, efectivitat al marge, no ha estat gens brillant. Amb el 0-3, Koeman ha fet entrar Griezmann i Alba per rendibilitzar el viatge que han hagut de fer, però també ha donat minuts a Riqui Puig –que ha perdonat el quart–, Konrad de la Fuente –que ha debutat amb el primer equip– i Matheus Fernandes –probablement el primer futbolista de la història del Barça que ha jugat abans de ser presentat–. El Barça ha jugat a plaer, amb un Dest especialment inspirat i un rival incapaç de reaccionar, fins que en el temps d’afegit Griezmann ha posat la cirereta al pastís amb una diana per tancar la golejada i acomiadar una nit molt fructífera per als interessos culers.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: ave-maría a novembre 25, 2020 | 11:04
    ave-maría novembre 25, 2020 | 11:04
    Les patums de l'equip ja poden anar preparant la jubilació acompanyant quan plegui el Bertomeu. L'equip de neteja anirà fent la seva feina molt millor !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa