Món Esport
Quant cobra Mirotic i per què suposa un problema pel Barça

Nikola Mirotic, el pivot montenegrí de la secció de bàsquet del Futbol Club Barcelona, ha rebutjat la primera proposta de rebaixa salarial que li ha ofert l’entitat blaugrana. De la mateixa manera que ha ocorregut al primer equip de futbol masculí, Joan Laporta ha manifestat que també hi haurà d’haver una reducció de sou en les altres seccions i, en aquest sentit, Nikola Mirotic és el jugador que, de lluny, més cobra en qualsevol altre esport que no sigui el futbol.

Però, quin és el sou de Mirotic i per quin motiu suposa un problema que no causa cap altre jugador? El pivot montenegrí era un jugador destacat a la National Basketball Association (NBA) quan va fitxar pel Barça. Jugava als Milwaukee Bucks i era un dels millors de l’equip. També havia deixat una bona emprempta als Chicago Bulls i als New Orleans Pelicans i en la seva primera temporada va ser escollit en l’equip dels millors rookies. És per això que, per tal de convèncer-lo, Josep Maria Bartomeu li va oferir un sou sense precedents al bàsquet europeu.

Nikola Mirotic va acceptar un salari inicial de quatre milions d’euros nets, és a dir, el Barça li pagava vuit. Tanmateix, aquest sou s’anava incrementant temporada rere temporada, sumant mig milió cada curs. Actualment, Mirotic cobra cinc milions d’euros nets i el Barça li paga deu. D’altra banda, també és cert que va acceptar un diferiment del pagament a causa de la pandèmia del coronavirus, però això no treu que els diners els acabi rebent. Tot plegat el converteix en el jugador més ben pagat del bàsquet europeu. Shane Larkin i Vasilije Micic, de l’Anadolu Efes, l’acompanyen al top 3, però a més d’un milió de diferència del pivot montenegrí. Per tot això, la junta directiva actual, presidida per Joan Laporta, li demanarà aquesta rebaixa salarial.Més notícies
Nikola Mirotic, jugador del Barça | Europa Press

Hi ha cas Mirotic

Notícia: Hi ha cas Mirotic
Comparteix
El Barça vol que el pivot montenegrí es rebaixi el sou
Notícia: Hi ha cas Mirotic - Mobile
Joan Laporta, president del Barça | Jordi Borràs

Laporta, sobre la gestió de Bartomeu: “Hi ha presumptes corrupteles”

Notícia: Laporta, sobre la gestió de Bartomeu: “Hi ha presumptes corrupteles”
Comparteix
El president del Barça ha ofert una extensa entrevista a Esport3
Notícia: Laporta, sobre la gestió de Bartomeu: “Hi ha presumptes corrupteles” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa