Neymar Jr no pot estar tranquil ni al seu país. El futbolista del Barça serà jutjat el proper 15 de març a les 9 del matí per un presumpte frau fiscal, en un cas que encara cueja i que haurà de ser resolt pel Consell Administratiu de Recursos Fiscals (CARF), un òrgan vinculat al Ministeri d’Hisenda, que li reclama 188 milions de reals (uns 57 milions d’euros) teòricament no declarats. Aquest consell assegura, segons explica el diari brasiler Estadao, que Neymar Jr va deixar d’ingressar els diners corresponents als contractes de patrocini a la hisenda pública i que ho va fer utilitzant un entramat d’empreses familiars.

Aquest cas no és novetat. Neymar Jr ja ha estat jutjat en dues ocasions per aquestes acusacions. En ambdós casos, el jugador del Barça va sortint-ne perdedor i, per tant, declarat culpable de frau; dues sentències que no van ser acceptades pel blaugrana i que van ser apel·lades a tribunals superiors. Ara, en tercera instància, Neymar Jr busca obtenir la victòria.

 

L’advocada del jugador, Bianca Felícia Rothschild, va demanar la nul·litat de la multa imposada per la Receita Federal, un òrgan inferior al CARF també depenent del Ministeri d’Hisenda, però la petició va ser refusada i ara el futbolista haurà de ser jutjat per tercera vegada, en una sentència que es dictaminarà el mateix dia 15. En cas de derrota, Neymar Jr encara podrà recórrer la decisió a la Cambra Superior.

Segons la mateixa Receita Federal, “les empreses van ser creades per la família del jugador només perquè ell pagués menys impostos” i acusa el futbolista blaugrana de “falsificació documental i evasió d’impostos”, unes acusacions que han quedat frenades per la Justícia Federal del Brasil. El judici circula, ara, per via administrativa i, per tant, la sanció a Neymar Jr només serà econòmica. La Receita Federal esperarà a la sentència del dia 15 de març per iniciar, o no, accions legals contra el jugador. De moment, el brasiler té embargats els 188 milions de reals reclamats i manté bloquejades les empreses de la seva família.Nou comentari